Willem Dijk stopt met spektakel maken voor aardappelspecialiteit:

"Promotie Opperdoezer Ronde werd van ludieke een commerciële actie"

Willem Dijk Senior begon in 1988 om een beetje spektakel en ophef te maken om het eerste kistje Opperdoezer Ronde te bemachtigen. Dit deed hij destijds met Hans en Robert Vogel op de Veiling WFO te Zwaagdijk. 

"We gaven ieder jaar weer een beetje extra aandacht aan de Opperdoezer Ronde. Toen kregen meer handelaren lucht van deze populaire acties en begonnen ze ook te bieden, wat op zich prachtig was, want vaak werd de opbrengst geschonken aan een goed doel", blikt Willem Dijk senior terug.

"Toen de veilingklok verdween en niet meer via de klok geld geboden kon worden, begonnen de telers zich ermee te bemoeien. Dit was ook nog wel grappig en leuk, maar toch kwam de klad erin en werd het meer een commerciële dan een ludieke actie", constateert Willem.

Dat is dan ook de reden dat Willem Dijk AGF heeft besloten om dit jaar te stoppen met deze commerciële actie, wat ooit met een ludieke actie begon. "Maar we zullen de Opperdoezer Ronde altijd een warm hart toedragen, het is een bijzonder lekkere aardappel", besluit Willem.

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF
M: 06 1515 01 76
E: willem@willemdijk.nl
W: www.willemdijk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven