Afgelopen week is er circa 20-30% meer verkocht, nu wordt dat langzaam aan weer gecompenseerd"

In het kader van de aangescherpte grenscontroles en de daaropvolgende files aan de Duits-Poolse grens kwam het afgelopen week tot talrijke alarmerende berichten over de bilaterale handelsbetrekkingen. Vooral in de groothandel werden er reeds leveringstekorten en –vertragingen bij de klassieke Poolse producten (in het seizoen overwegend champignons en andere paddenstoelen) genoteerd. Depol Frucht GmbH denkt echter dat dit genuanceerd kan worden.

Het bedrijf uit Bremen is een handelsagentschap voor Poolse groenten- en fruitproducten: het hele jaar door levert men onder meer witte en bruine champignons, oesterzwammen en shiitakes uit Poolse teelt aan de retail. Er is afgelopen week door de hamsterinkopen weliswaar zo'n 20-30 procent meer champignons verkocht, maar deze toegenomen verkoophoeveelheden ziet men in de gehele versbranche. De komende weken zal dit allemaal hoogstwaarschijnlijk weer gecompenseerd worden.

Geen grote beïnvloeding van de versimport
Er zijn altijd schommelingen, de afgelopen weken is het echter heel extreem geweest. Nu zal de situatie zich naar verwachting weer enigermate normaliseren. Daarom zullen er ook geen grote prijsschommelingen zijn.

De gevolgen van de crisis zijn dus zonder twijfel merkbaar, echter niet in die mate zoals in veel media gemeld wordt, zegt het management. Acute leveringstekorten c.q. noemenswaardige uitwerkingen van de uitzonderingssituatie zijn er tot nu toe niet. "Leveringstekorten zijn er altijd weer bij Poolse champignons, onafhankelijk van de huidige crisis. De actuele toestand treft in eerste instantie de groothandelsmarkten en de handelaren die zich op de gastronomie focussen.“

Voorlopig geen invloed op verder seizoensverloop
Depol Frucht GmbH handelt nu in dit seizoen overwegend in Poolse champignons. Later zullen er echter ook andere producten bijkomen zoals augurken, blauwe bessen en paprika's. Of en in hoeverre de coronacrisis een uitwerking op de verkoop van deze producten zal hebben, laat zich momenteel moeilijk voorspellen. "Onze actuele prognose is dat we van alles genoeg zullen hebben."

Voor meer informatie:
DEPOL-FRUCHT Handelsgesellschaft mbH
Dorotheenstraße 11
28201 Bremen
Telefoon: +49 4 21 / 5 22 99 66
Telefax: +48 68 / 4 14 19 75
E-mail: info@depol-frucht.de 
www.depol-frucht.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven