Netto, føtex en Bilka

Deense retailer Salling Group betaalt leveranciers direct

Salling Group trekt deze week een half miljard Deense kronen (zo’n 67 miljoen euro) uit voor kleine en middelgrote leveranciers van supermarktketens Netto, føtex en Bilka. Daarmee laat het bedrijf de krediettermijn van goedgekeurde facturen los, waardoor de Deense leveranciers meteen hun geld ontvangen. Salling Group hoopt hiermee de Deense bedrijven te helpen, zodat ze beter door de huidige crisis kunnen komen.

Per Bank, CEO van Salling Group: “We weten goed dat het een bescheiden bedrag is als je het vergelijkt met de nationale hulppakketten. Ons initiatief draagt bij aan het verbeteren van de omzet van kleine bedrijven en het is onze bijdrage aan het doel om in Denemarken zoveel mogelijk banen te kunnen behouden in tijden van de coronacrisis.”

De bijdrage geldt voor zowel leveranciers van producten als van diensten. De diensten, die Salling Group intern gebruikt, zoals in de productie bij de bakkerij- en slagerijafdelingen of in verband met het schoonmaken of repareren van gebouwen.

Per Bank: “We zien fantastische oplossingen bij veel van de familiebedrijven en lokale producenten waar Salling Group mee samenwerkt. De ambitie om nieuwe producten te ontwikkelen en de diversiteit die er in Denemarken is, willen we graag, ook met oog op de toekomst, veiligstellen.”

Bron: via.ritzau.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven