Aanvragen knoflook eerste deelperiode 2020/2021

Van 1 tot en met - april 2020, uiterlijk om 13:00 uur, kan men invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN code 0703 20 00. Bij invoer van dit product in de Europese Unie betaalt men een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad valorem.

Beschikbare hoeveelheden
Traditionele importeur: men mag evenveel aanvragen als de referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door de importeur ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentsperiode.

Nieuwe importeur: men mag maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong beschikbare hoeveelheid. Dat is de som van de beschikbare hoeveelheid voor traditionele en nieuwe importeurs. Men vindt de hoeveelheden in de tabel onder Download.

Aanvragen
Voor deze inschrijving kunt u alleen digitaal aanvragen. Men kan aanvragen op werkdagen indienen tussen 1 en 7 april, uiterlijk om 13:00 uur, via Direct regelen op de www.mijn.rvo.nl-pagina:  Knoflook invoeren.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+
  • Tan-codes
  • Machtigingen voor collectieve aanvragen
  • Uw 9-cijferige relatienummer

Zekerheid
Tegelijkertijd met de aanvraag stelt de importeur een zekerheid van €6 per 100 kg. Meer informatie daarover vindt men op onze informatiepagina Zekerheid.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen tussen 23 en 30 april op een openbare website (pdf). Selecteer eerst importquota, kies dan via de bladwijzers eerst de gewenste taal, daarna het jaar, de sector en vervolgens het gewenste contingent.

De EC vermeldt hierin ook de hoeveelheid voor de volgende aanvraagperiode. Als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen, dan publiceert RVO geen toewijzingen.

Meer informatie
Meer weten over de invoer van knoflook binnen tariefcontingenten? Bekijk onze informatiepagina Invoer knoflook.

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op ons op. Bel bij vragen over:

de regeling: 088 042 6729
uw aanvraag: 088 042 4638
uw zekerheid: 088 042 6600

Download:
Tabel knoflook 20017PDF 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven