Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Al voor de volledige lockdown gestopt met verladen van India-druiven"

Tholen - De Corona-crisis laat diepe sporen na in de importhandel. Ook India is momenteel in volledige lockdown gegaan. "Er zijn nog wel een paar producten die redelijk verkocht worden, maar bij andere producten is het desastreus. Zo zijn er voor de druiven, buiten de supermarktafzet die ook de laatste week al fors aan het afnemen is, bijna geen klanten meer te vinden omdat veel markten gesloten zijn", constateert Lucien de Wit van LuBa Fresh.



Hij heeft dan ook al zijn Indiase leveranciers opdracht gegeven om te stoppen met verladen. "Deze beslissing heb ik al genomen voordat de lockdown aankondiging gekomen was. Zover als ik nu begreep, zullen de meeste pakhuizen/exporteurs gaan stoppen, maar er zullen beslist nog wel wat verladingen deze kant op blijven komen. Normaal zouden de verladingen dit seizoen nog vier tot vijf weken doorgaan", aldus Lucien.

"Maar we kunnen beter eind april/begin mei een tekort aan druiven hebben, dan dat er vele partijen fors gaan verliezen op druiven, omdat er geen klanten voor zijn. We kunnen ons nu alvast focussen op het Egypte seizoen. Hopelijk is tegen die tijd de Corona problematiek beheersbaar en kunnen we vol enthousiasme weer verantwoord laden. Gelukkig gaan in Italië - weliswaar op beperkte schaal- de werkzaamheden in de druivenvelden ook gewoon door. Laten we hopen dat begin juni het Italië seizoen ook succesvol van start kan."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com 
www.LuBaFresh.com