Gestage omzetgroei noten en gedroogd fruit

In deze tijden van crisis is er een grote vraag naar bewaarbaar en duurzaam voedsel. Naast klassieke groenten zoals aardappelen en uien is er nu een toenemende vraag naar noten en gedroogd fruit. Renate Claaßen-Zöller, van Sunnyday in het Duitse Wermelskirchen, bevestigt dat de omzet inderdaad is gestegen.

Sunnyday is een verwerkings- en groothandelsbedrijf voor gedroogd fruit en noten en merkt dat de vraag naar deze producten momenteel toeneemt. "Naast onze bestaande klanten, zoals de grote supermarkten, zien we ook een toegenomen vraag vanuit de groothandel, zoals webshops, en van particuliere klanten. Er is dus een gelijkmatige toename in alle afzetgebieden en productgroepen."

Sunnyday brengt zowel grondstoffen als afgewerkte producten uit eigen productie op de markt. Binnen de productiecyclus zijn tal van hygiënemaatregelen genomen in verband met het coronavirus.

Toeleveringsketen nog intact
Aan de inkoopkant is het bedrijf vrij goed gepositioneerd. "Zowel wij als onze leveranciers hebben al maatregelen genomen om ook tijdens deze crisis een vlotte bevoorrading te garanderen. Ook op logistiek gebied zijn al onze partners nog steeds op de markt aanwezig." De uitzonderlijke situatie heeft tot nu toe nauwelijks invloed gehad op de prijsstelling. "Toch zou ik me kunnen voorstellen dat de gevolgen van de crisis voor ons voelbaar zouden kunnen worden. Het valt nog te bezien."

Sluiting horeca
Als groothandelspartner bedient Sunnyday indirect ook de horeca: met name deze sector is ernstig getroffen door de huidige sluitingen. "Voorlopig merken we geen overeenkomstige daling, simpelweg omdat de maatregelen nog te actueel zijn. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen is de horeca nu voor het eerst gesloten, op enkele uitzonderingen, zoals afhaallocaties, na. Het hangt in ieder geval af van de duur van de crisis of we er veel last van zullen krijgen."

Voor meer informatie:
Renate Claaßen-Zöller
Sunnyday GmbH
Grüne Straße 14 – 18
D – 42929 Wermelskirchen
Duitsland
+49 (0) 2196 / 57 61
renate.claassen@sunnyday.eu
www.sunnyday.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven