"We hopen op goed weer bij de start van de Spaanse oogst"

Minder interesse in watermeloenen

Het coronavirus speelt de afzet van watermeloenen serieus parten. De vraag is bijna volledig weggevallen. "In veel Europese landen, net zoals in Spanje, is er een of andere vorm van lockdown van kracht. Daarom kopen de meeste mensen eten voor meerdere dagen. Door het hamstergedrag kiezen de mensen voor ander fruit in hun winkelkarretje in plaats van de grote en zware watermeloenen", zegt Víctor González van de afdeling Marketing en Communicatie van het Spaanse Grupo AGF (Asociación Grupo Fashion).

"We halen onze watermeloenen momenteel uit Senegal. Maar dat zijn slechts zeer kleine hoeveelheden in vergelijking met de volumes die we hier in Spanje telen. Er is geen afzet aan de horeca meer en ook de groothandelsmarkten kopen minder product aan. De consumptie is over het algemeen behoorlijk laag", legt Víctor uit.

De start van de oogst in Almería is gepland voor midden april. Het weer is afgelopen winter heel zacht geweest en daardoor kan men naar verwachting vroeg beginnen oogsten dit jaar. Door de regenval van de laatste dagen kan die prognose wel nog wat aangepast worden.

"Vanaf mei kunnen we rekenen op aanzienlijke volumes om de grote afzetketens te beleveren. Maar de huidige situatie zorgt voor veel onzekerheid. Hopelijk krijgen we binnenkort tenminste zon en warmte, anders ziet het seizoensbegin er helemaal niet rooskleurig uit”, besluit Víctor González. 

Voor meer informatie:
Víctor González
Grupo AGF Fashion
Mob: +34 659931151
victor@grupoagf.es
www.sandiafashion.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven