Fable nu al op het menu van 50 restaurants

Paddenstoelen, een smaakvol alternatief voor vlees

Fable Food Company is een Australische start-up die zich specialiseert in het creëren van smaakvolle vleesalternatieven op basis van paddenstoelen. Ze zijn pas drie maanden bezig, maar boeken al veel succes. Michael Fox, zelf vegetariër en directeur van Fable Food Company, vertelt over het plantaardige eiwitproduct Fable, dat zo dicht mogelijk de smaakbeleving van vlees probeert te benaderen.

"Ons eerste product is ontworpen om de smaak en textuur van langzaam gekookt vlees, zoals varkensvlees of gestoofd rundvlees, na te bootsen. Het product is echter gemaakt van 65% shiitake en andere volledig natuurlijke, minimaal verwerkte plantaardige ingrediënten. We richten ons niet alleen op vegetariërs of veganisten, Fabel is gemaakt voor mensen die nog steeds houden van de smaak en textuur van vlees, maar die hun dierlijke vleesconsumptie willen verminderen. Er zijn veel van deze consumenten, ongeveer 30% van de Australiërs willen hun menu op dit punt aanpassen."

"We ontdekten dat de flexitarians geen falafelbollen of hennepzaadpasteitjes wil eten, maar producten met dezelfde textuur als vlees, tegen een redelijke prijs. Ik wilde een product maken dat gericht is op deze groep consumenten. Ik begon met het onderzoeken van paddenstoelen. Ze hebben een natuurlijke hartige smaak, ze zijn gezond en milieuvriendelijk om te telen. Toen ontmoette ik Chris McLoghlin, één van de grootste biologische paddenstoelkwekers in Australië, en Jim Fuller, een chef-kok, die ook chemische techniek en tuinbouwkunde heeft gestudeerd, nota bene met hoofdvak paddenstoelkunde. Met z’n drieën hebben we Fabel opgericht."

Op dit moment betrekt het bedrijf zijn shiitake vanuit Azië, aangezien deze paddenstoelsoort niet veel wordt gekweekt in Australië. Fable Food is nu bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten op basis van de Agaricus paddenstoel, het liefst gekweekt in Australië om de toeleveringsketen zo veel mogelijk binnenslands te houden.

Fable werd eind 2019 samen met de Britse chef-kok Heston Blumenthal geïntroduceerd en staat nu op het menu bij 50 restaurants in heel Australië, en de belangstelling blijft groeien. Het bedrijf heeft ook internationale ambities, waaronder Singapore en Londen, maar blijft zich de komende zes maanden focussen op de ontwikkelingen in Australië.

Voor meer informatie:
Michael Fox
Fable Food Company
+61 1800 960 133
food@fablefood.co
ww.fablefood.co


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven