Maximaal drie klanten in de vernieuwde winkel van Brouwer Groenten en Fruit

Tholen – Het is de laatste weken heel druk in de vernieuwde winkel van Brouwer Groenten en Fruit. De strenge afstands- en hygiënemaatregelen die de regering gisteren in een extra persconferentie afkondigde worden echter streng gehandhaafd. “Maximaal drie klanten in de winkel. Het is deels zelfbediening. Sommige klanten willen nog geholpen worden. Als klanten zelf pakken, dan letten we erop dat ze dat niet weer terugleggen”, vertelt eigenaar Marcel Brouwer.

Begin maart opende hij samen met zijn vrouw Wendy een vernieuwde winkel in winkelcentrum De Meent in Odijk. Op het winkelcentrum De Meent kan de consument alles vinden voor de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum is recent vernieuwd, waarbij de passage een facelift heeft gekregen, bestaande winkels zijn voorzien van een nieuwe pui en ook de Jumbo supermarkt is verbouwd. Bezoekers lopen vanaf het (gratis) parkeerterrein aan de Singel door de passage naar de supermarkt.

In 2008 hebben Marcel en Wendy Brouwer de groenten- en fruitspeciaalzaak van Marcel zijn ouders in Zeist overgenomen. Na 12 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en was er een prachtige kans om te verhuizen naar winkelcentrum De Meent in hun eigen woonplaats Odijk. Ze lieten de winkel opknappen door Toonen Winkelinterieurs.

In de loop der jaren is het assortiment van de verswinkel van Marcel en Wendy steeds verder uitgebreid en koken ze ook dagelijks. Dit is begonnen met stamppotten en daarna volgde al snel soepen. Op dit moment hebben Marcel en Wendy een zeer ruime keuze aan onder andere maaltijden, salades en nu zelfs ook spareribs. Alles afgestemd op het seizoen.

Marcel: “We merken hier in Odijk dat veel mensen vragen naar gezonde maaltijden. Ook zijn er veel vegetariërs en mensen met allergieën. Onze maaltijden zijn zonder toegevoegde E-nummers en dergelijke, dus dit is voor ons geen probleem”. Maaltijden worden een steeds belangrijker onderdeel van de winkel. Marcel vervolgt: “In mijn vorige winkel verkocht ik al veel maaltijden maar hier heb ik veel meer ruimte. Met een krop sla verkopen red je het echt niet meer. De combinatie met AGF is goed, maar je moet dan wel de dingen verkopen die de supermarkt niet aanbied: kwaliteitsfruit en speciale groenten als kasbonen en kasbloemkool.”

De winkel is voorzien van een open keuken, waardoor de klanten kunnen zien en ruiken wat er bereid wordt. Marcel kookt de hele dag. De maaltijden die gereed zijn worden gepresenteerd in de toonbank. Deze staat samen met het afrekenpunt centraal in de winkel. Aan de rechterzijde bij binnenkomst in de winkel staat een bijna vijf meter lange AGF-stelling. Met het wandkoelmeubel van ruim vijf en halve meter, aan de overzijde in de winkel, is er aan gekoelde presentatieruimte geen gebrek.

De leeftijd van de consument bij Brouwer Groenten en Fruit loopt zeer uiteen, van begin twintig tot tachtig plus. “Maaltijden verkopen we de gehele dag door. Ook ’s morgen al, dan komen veel mensen die tussen de middag warm eten. We zijn ’s avonds tot zeven uur open. Hierdoor zien we dat veel werkende mensen tussen zes en zeven even binnenwippen voor een verse maaltijd,” vertelt Marcel.

Naast al het werk in de winkel brengt Marcel ook producten bij de mensen thuis in Odijk en omliggende plaatsen. Klanten hoeven dus niet te hamsteren, Marcel brengt dagelijks verse producten langs.

Voor meer informatie
Brouwer Groenten en Fruit
Marcel en Wendy Brouwer
De Meent 32e
3984JK Odijk
T: 030 695 9907 
www.agfbrouwer.nl 
info@agfbrouwer.nl

Toonen Winkelinterieurs
Landscheidingsweg 12
3962 RC Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-563030
Fax: 0343-563024
info@toonenwinkelinterieurs.nl 
www.toonenwinkelinterieurs.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven