Leonard Kampschoer, FruitMasters:

"Het is onze plicht om samen met onze afnemers de voedselvoorziening op peil te houden"

Tholen - "Deze Coronacrisis is een drama voor iedereen. Aan onze sector de taak om de voedselvoorziening mede op peil te houden. Ook in deze spannende tijden van virusuitbraak moeten mensen blijven eten. We zien dan ook dat er tot de dag van vandaag toe dat er een run was op de hele fruitcategorie", constateert commercieel directeur Leonard Kampschoer van FruitMasters. "In dit stadium is het geen tijd om te praten over prijsverhoging, maar is het puur zaak om de voedselvoorziening op peil te houden."

"We zijn dan ook blij met de inzet van het personeel, onder meer in de pakstations maar ook bij de telers die bereid zijn om te blijven sorteren. We hebben geen mensen die uitgevallen zijn en zien een enorm gemotiveerde groep die er alles aan doet om de voedselvoorziening op peil te houden", aldus Leonard. "De bescherming van het personeel heeft dan ook de allerhoogste prioriteit en daarvoor hebben we strikte maatregelen genomen. Je hebt gezonde mensen nodig die hun werk kunnen blijven doen."

"Als supermarkten het druk hebben, zijn hun leveranciers in totaliteit ook druk. We zien dan ook een hele stabiele fruitaankopen bij het hardfruit over de hele categorie. Het Hollandse zachtfruitseizoen moet nog beginnen. Consumenten eten nu meer thuis, maar de supermarkten en speciaalzaken nemen nu de omzet van de foodservice over", vervolgt Leonard. "Of de situatie zo door blijft gaan, weet niemand. Belangrijk is dat iedereen naar de overheidsmaatregelen luistert. Daarmee moeten we het virus in de hand zien te houden en kunnen we onze vrijheid behouden."

Voor meer informatie:
FruitMasters
Leonard Kampschoer
lhm.kampschoer@fruitmasters.nl 
www.fruitmasters.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven