Grote voorraden, geringe vraag, trage levering, maar geen problemen met online verkoop

Chinese appelhandel nog steeds verre van ideaal

De afzet van Chinese appelen is de afgelopen twee maanden gedaald sinds de uitbraak van COVID-19 eind januari. Ook de leveringssnelheid op de Chinese fruitmarkt is vertraagd. De meeste fruithandelaren in China hebben nog steeds grote hoeveelheden fruit in hun depots.

Herstel inkoopprijs
"Ons afzetvolume is de afgelopen twee maanden met 30% gedaald sinds de binnenlandse fruitmarkt te lijden heeft gehad van de gevolgen van de COVID-19-epidemie," zegt Zhong van Baishui County Shenglong Fruit Industry. "Hoewel de inkoopprijs in de Shaanxi-teeltgebieden momenteel een stijgende trend vertoont, daalt de marktprijs nu. Het totale volume in het huidige appelseizoen is bijna verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. De verhouding tussen vraag en aanbod is drastisch veranderd. De prijs van appelen bleef relatief laag in de periode voorafgaand aan het Chinese Lentefestival [25 januari 2020]. Nu laat de inkoopprijs van appelen van topkwaliteit echter een herstel zien. Tussenpersonen in Luochuan kopen topkwaliteit #70 rode Fuji appelen van telers voor 2,7-2,8 yuan (0,35-0,36 euro) per 0,5 kg en verkopen ze op de handelsmarkt voor 3,3-3,4 yuan (0,43-0,44 euro) per 0,5 kg."

Rode Qin Guan appel

Qin Guan appel zonder problemen verhandeld
"Wat onze exportmarkt betreft, exporteren we voornamelijk de Qin Guan appel. De kwaliteit van dit ras is zeer goed en de prijs is redelijk, wat de Qin Guan appel aantrekkelijk maakt voor de handel. De exportprijs van Qin Guan is bijna 50% lager dan die van andere exportappelen. De huidige exportprijs ligt rond de 1 yuan [0,13 euro] per 0,5 kg. We exporteren onze appelen vooral naar de markten in verschillende Zuidoost-Aziatische landen. De piekperiode van de appelexport van Qin Guan is in maart en april. Onze appelexport heeft nog geen gevolgen ondervonden van de wereldwijde verspreiding van COVID-19. Het ordervolume en het exportvolume zijn beide nog regelmatig."

Witte Qin Guan appel

Grote voorraad
"We hebben nog steeds ongeveer één tot twee duizend ton appelen in onze magazijnen. We hebben echter regelmatig bevoorradingskanalen naar supermarkten, wat betekent dat we ons geen zorgen maken. Wat de distributie betreft, is het transportnetwerk in Shaanxi al weer normaal. De marktomstandigheden zijn echter nog steeds verre van ideaal. De marktvraag is te klein en de leveringssnelheid voor offline verkoopkanalen is te traag. Voor online verkoopkanalen is de situatie anders. Ons e-commerce platform verwerkt een regelmatig volume aan orders."

GAP gecertificeerd
Baishui County Shenglong Fruit Industry is gevestigd in Baishui County, Shaanxi. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de import en export van fruit. Het bedrijf werd opgericht in september 2008. Alle producten die via Shenglong Fruit Industry worden verhandeld zijn GAP gecertificeerd. Sommige van de producten zijn ook biologisch gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Mr. Zhong
Baishui county Shenglong Fruit Industry Co., Ltd.
+86 9136188880 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven