Unica Group heeft omzet sinds 2012 meer dan verdubbeld

Unica Group, een Spaanse telersvereniging uit de provincie Almería, heeft vorig seizoen afgesloten met een volume van 395 mln kilo, goed voor een omzet van €398 mln. Dat is 134% meer dan in 2012-2013, toen de afzet 120 mln kilo bedroeg ter waarde van €170 mln, zo blijkt uit het meest recente bedrijfsrapport.

De toename is te danken aan het groeiende aantal leden en de versterking van de marktpositie van de coöperatie door de jaren heen. Ook dit seizoen hebben zich nieuwe telers aangesloten, wat al terug te vinden is in de raming van de cijfers voor dit jaar: 520 mln kilo ter waarde van €500 mln.

Vorig seizoen keerde Parquenat terug naar Unica Group. De terugkeer van deze in tomaten gespecialiseerde telersvereniging leverde de coöperatie een grote omzetstijging op. Nog voor het einde van het seizoen werd ook de fusie van Parquenat en Casur tot Natursur aangekondigd.

Ook Virgen del Rocío, een telersvereniging uit de provincie Cádiz met een ruim assortiment aan groenten en fruit sloot zich aan. Ter illustratie van de uitbreidingsstrategie van Unica dient ook de aansluiting in 2018-2019 van de coöperatie Coopaman, S.C.L. uit de provincie Cuenca. Coopaman is een van de belangrijkste knoflooktelers in Spanje.

Verder werden ook Sunaran en Copisi het voorbije seizoen lid. Sunaran, uit de provincie Córdoba, is gespecialiseerd in citrus. Tijdens Fruit Attraction van dit jaar werd het lidmaatschap bekendgemaakt van Nulexport uit de provincie Castellón.

Het doel van de coöperatie is binnen drie jaar een afzet van 1 mld kilo te behalen.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven