Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frankrijk is de belangrijkste importeur van Amerikaanse grapefruit in Europa

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA-FAS 2018) is Frankrijk de belangrijkste importmarkt voor Amerikaanse grapefruit in Europa. Op de wereldmarkt staat Frankrijk op de derde plaats, na Japan en Canada, wat betreft de invoer van Amerikaanse grapefruit, met ongeveer 8.074 ton grapefruit in het seizoen 2017-18, met een marktwaarde van ruim 6,5 mln euro.

De wereldwijde consumptie van en vraag naar grapefruit schommelt als gevolg van veranderende consumentenvoorkeuren, prijzen en voedseltrends. Daarnaast hebben sommige consumenten het gebruik van grapefruits verminderd of stopgezet vanwege de interactie met bepaalde medicijnen, zoals statinepillen, psychiatrische medicijnen en calciumblokkers (Heng e.a. 2017).

De Amerikaanse grapefruitsector is van oudsher afhankelijk van de consumptie van fruit en de exportmarkt. De export van grapefruit was gemiddeld goed voor een derde van de totale Amerikaanse grapefruitoogst van 2011 tot 2018. De binnenlandse verkoop van grapefruit in de VS bedroeg bijna 205 mln euro in 2017-18, waarvan Californië 36% voor zijn rekening nam, gevolgd door Florida met 34% en Texas met 30% .

Klik hier voor het volledige rapport

Voor meer informatie:
University of Florida
+1 352 392 3261
www.ufl.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven