Jining Fenduni Foodstuff

Europese bestellingen van Chinese knoflook dalen sterk

De marktsituatie voor knoflook is de afgelopen weken snel veranderd. Tijdens de traditionele Chinese nieuwjaarsvakantie is de export van knoflook gedaald als gevolg van de sluiting van fabrieken voor de feestdagen. Sindsdien heeft de uitbraak van COVID-19 geleid tot een verdere daling van de export en het duurde even voordat de fabrieken weer in productie waren. Het aanbod van knoflook begon in veel landen te dalen en de situatie werd nog erger. Recentelijk is de situatie in China grotendeels hersteld. De fabrieken zijn weer aan het werk gegaan en de meeste knoflookverwerkingsfaciliteiten kunnen weer gaan produceren en exporteren.

Annie Chen, sales manager van Jining Fenduni Foodstuff, geeft een toelichting op de huidige marktsituatie: "In dit stadium is de situatie in China gestabiliseerd en kan de export normaal verlopen. Wij exporteren wereldwijd en Europa is een van onze belangrijkste exportgebieden. Met de huidige situatie in Europa is de totale bestelling van knoflook erg klein, maar we ontvangen nog steeds enkele nieuwe bestellingen, dus de vraag is er nog steeds. Voor andere landen is de markt veel beter en de vraag is zeer groot."

"Door de huidige grote vraag zijn de prijzen ook vrij hoog en zijn ze de laatste tijd gestegen. Deze situatie zal echter niet lang duren. Volgens mijn schattingen zullen de prijzen medio april weer een beetje dalen. Veel landen konden gedurende een paar weken geen knoflook importeren, waardoor ze nu een tekort aan aanbod hebben en de vraag daarom zo hoog is. Zelfs sommige landen in Afrika die nooit onze knoflook hebben besteld, zijn ineens begonnen met het plaatsen van bestellingen. Dit toont de urgentie in landen die op zoek zijn naar knoflookvoorraden."

"Onder ons eigen merk 'Fenduni' streven we ernaar om knoflook van hoge kwaliteit te leveren aan al onze klanten. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze sector en we kennen de kenmerken van de verschillende knoflookbehoeften van klanten in verschillende overzeese markten, wat ons een zeer flexibele en betrouwbare handelaar maakt. Naast Europa zijn onze huidige exportmarkten onder andere Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Hoewel de uitbraak van het virus in China nu onder controle is, hechten wij nog steeds veel belang aan de veiligheid van onze werknemers. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich houdt aan de strenge richtlijnen voor de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Want we zijn niet alleen verantwoordelijk voor het leveren van hoogwaardige producten aan onze klanten, maar ook voor de veiligheid van onze medewerkers."

Voor meer informatie:
Annie Chen, sales manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5
WhatsApp: + 86 186 7871 0377
WeChat: + 86 186 7871 0377
Viber: + 86 186 7871 0377
annie@china-garlic.com
www.garlics.com
www.china-garlic.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven