Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verstegen maakt gebruik van blockchain-technologie

"Keten van teler tot consument eerlijk, transparant en duurzaam"

Verstegen haalt de beste kwaliteit kruiden en specerijen bij de oorsprong. Daarom is het bedrijf trots op haar samenwerking met lokale boeren in deze landen. "We maken gebruik van technologische hoogstaande oplossingen en een optimale kwaliteitscontrole. Alles om ervoor te zorgen dat de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam blijft. Daarom houden we alles in eigen hand. Van transport vanaf de oorsprong tot zelf malen en veilig verwerken in onze productie. Verstegen wil zo een duurzame, technologisch ontwikkelde en zelfvoorzienende organisatie zijn met de hoogste kwaliteitsnormen", vertelt Mareille van Noord.

Responsible sourcing
Verstegen verkrijgt op een verantwoorde manier ingrediƫnten. "Daarbij gebruiken we geo-data, zodat 100.000 peperboeren in Indonesiƫ de kwaliteit en kwantiteit van hun peperproductie kunnen verbeteren. Om de keten transparant te maken, wordt gebruik gemaakt van blockchain-technologie", aldus Mareille.

CO2-neutraal
Verstegen heeft een CO2-neutraal productieproces. "Dit realiseren we met onze eigen windmolen, 876 zonnepanelen en het zuiveren van jaarlijks 500.000 liter regenwater. Alle CO2 die wij uitstoten, compenseren wij met onze voedselbossen. Wij zetten ons in voor duurzame teelt door het aanleggen van voedselbossen. Dit duurzame landbouwsysteem stimuleert de natuurlijke situatie en zorgt voor meer biodiversiteit, gezondere planten, betere oogstkwaliteit en een betere bodemgesteldheid."

"Door een duurzame samenwerking met lokale boeren, kunnen wij de hoogste kwaliteit kruiden en specerijen verkrijgen. Door middel van optimale kwaliteitscontroles zorgen we ervoor dat de kwaliteit en smaak behouden blijven", besluit Mareille.



Voor meer informatie:
Mareille van Noord
Verstegen Spices & Sauces B.V.
Industrieweg 161
3044 AS Rotterdam
T:   +31 (0)10 245 59 98
mvannoord@verstegen.nl
www.verstegen.eu

Publicatiedatum: