Eerste Inspire aardbeien deze week beschikbaar bij The GreeneryAfgelopen weken zijn de eerste Inspire aardbeien geplukt door The Greenery-teler Jongfruit. Inspire is een ras van Plant Scienes, waar The Greenery een exclusieve samenwerking mee heeft voor haar telers. Samen met Jongfruit en de agronomist is na een aantal jaren testen een teeltconcept ontwikkeld, waarbij al vanaf medio februari al zonder belichting gestart kan worden.

Inspire is een lichtrode langwerpige aardbei, met een zoete smaak. De aardbeien zijn stevig, maar niet te hard en goed houdbaar. De beschikbaarheid is van eind februari tot half juni. "Verschillende retailers vinden Inspire een betere aardbei en daarom wordt Inspire inmiddels bij diverse retailklanten onder een premium label verkocht", aldus The Greenery. 

"Aardbeienras gericht op de toekomst"
Het productieverloop van het ras Inspire is vlak, zonder oogstpieken en een hoog percentage grove vruchten van de beste kwaliteit. Dit is met name gunstig voor de inzet van arbeid, maar gezien de trosopbouw zou dit ras ook als eerste in aanmerking kunnen komen voor een gerobotiseerde oogst.

Volgens Marin Robbertsen, verkoper bij The Greenery, waren de resultaten in de testfase voor deze eerste professionele productie al veel belovend.

"Bij de vele smaak testen kwam Inspire steeds als één van de lekkerste rassen naar voren. Ook zagen we tijdens houdbaarheidsproeven dat Inspire een sterk ras is", stelt The Greenery. 

Deze week zullen de aardbeien beschikbaar zijn bij The Greenery in een 8 x 500g verpakking.

Voor meer informatie:
Marin Robbertsen
The Greenery
0180 656 980
m.robbertsen@thegreenery.com  

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven