Xavier Rosario, Louis Rosario Sarl:

“Regen in Spanje zal de komende dagen voor minder citrus zorgen”

“Sinds afgelopen maandag kopen mensen – vanwege het coronavirus – steeds meer en vaker citrus. Er is vooral veel vraag naar grapefruit, citroenen en sinaasappelen,” vertelt Xavier Rosario van Louis Rosario uit. De vraag neemt toe op alle markten.

De komende dagen verwacht het bedrijf een afname van de beschikbare volumes. “In Spanje is het een week geleden begonnen met regenen. Zolang het regent, is het onmogelijk om het fruit te plukken en raken de voorraden langzaam op. We lopen het risico aan het begin van de week geen voorraad meer te hebben.” Behalve de uitdaging in de vorm van de regen staan plukkers ook voor nog andere uitdagingen, zoals het afdwingen van nieuwe sanitaire normen. “Plukkers zijn bijvoorbeeld verplicht 2 tot 2,5 meter afstand van elkaar te houden.”

Xavier voegt hier nog aan toe dat sommige pakstations hun herroepingsrecht al uitoefenen. “Sommige stations werken momenteel met de helft van hun personeel, waardoor ze de oorspronkelijk geplande volumes niet kunnen leveren.”

Louis Rosario ondervindt geen enkel probleem ten aanzien van het leveren van producten aan klanten. “Logistiek gezien gaat het net zo goed als vóór de coronaviruscrisis. Het aflevertempo maakt onze chauffeurs echter moe. Een andere uitdaging is dat de veiligheidsmaatregelen niet meer dan één persoon per vrachtwagen toestaan.”

Twee groepen mensen die elkaar nooit ontmoeten
Om de risico's te verkleinen is het personeel van Louis Rosario verdeeld in twee teams die afwisselend werken. Elk team is om de dag op kantoor en de twee groepen mensen ontmoeten elkaar nooit. “In het geval dat een van ons het coronavirus krijgt, kan het andere team het bedrijf nog steeds draaiende houden. We wilden het risico op deze manier halveren.

Ten slotte vraagt Xavier zich af of de coronacrisis zal leiden tot een inflatoire situatie voor groenten en fruit. “De prijs van citrus is nu al aan het stijgen. Men betaalde er tot 20 cent per kilo voor. Blijven consumenten meer (willen) betalen?”

Voor meer informatie:   
Xavier Rosario
Louis Rosario Sarl
Telefoonnummer: +33 (0) 4 68 68 33 11
xavier@louisrosario.com  
www.louisrosario.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven