"Prijs Chinese knoflook zal de komende weken verder dalen"

"Onze knoflookverwerkingsfabriek is gevestigd in Laiwu, Jinan. We hebben de werkzaamheden officieel hervat op 16 februari. De productiesnelheid was aanvankelijk laag omdat we een tekort aan arbeidskrachten hadden. Pas eind februari konden we de eerste volledige zending verwerken. Deze zending zal naar verwachting eind maart in Europa aankomen," zegt Zhang Chunjian, manager van Jinan City Wan Xin Food.

"De binnenlandse verkoop van Chinese knoflook is meer dan 1,5 keer groter dan de export. Er bestaat een nauw verband tussen de binnenlandse marktomstandigheden en de exportprijs van knoflook. Restaurants in China hebben hun activiteiten tijdelijk stopgezet tijdens de COVID-19-uitbraak en ook de koopkracht van de consument is afgenomen. De binnenlandse markt is niet in staat om zoveel knoflook te consumeren als vorig jaar. Het verschil is meer dan 300 duizend ton."

"De marktprijs van geconserveerde knoflook is ook met 15% gedaald als gevolg van deze verandering in vraag en aanbod. De zwakke binnenlandse markt had een directe invloed op de exportmarkt. De huidige prijs van geconserveerde knoflook die naar de Europese markt wordt geëxporteerd is ongeveer bijna 1.300 euro per ton, wat ongeveer 20% lager is dan de prijs vóór het Chinese Lentefeest [25 januari, 2020]."

"Tot nu toe is ons totale exportvolume dit jaar met bijna 50% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is de COVID-19 epidemie. De verwerkingssnelheid nam af en we waren niet in staat om overzeese orders op tijd te leveren."

"Ik denk dat de marktomstandigheden voor de export van knoflook in de nabije toekomst zullen blijven verslechteren. Verse knoflook zal in mei op de markt komen en dit zal de knoflookprijs verder beïnvloeden. Bovendien is de totale oppervlakte die aan de knoflookplantage wordt besteed dit jaar met 25%-30% toegenomen en waren de teeltomstandigheden op de meeste grote plantages uitstekend. Bovendien zijn de reserves aan oude knoflook momenteel vrij groot. Als de markt deze reserves niet kan absorberen voordat er eind mei verse knoflook op de markt komt, zal de marktprijs ongetwijfeld nog sterker dalen."

"De gevolgen van de COVID-19 epidemie in Europa hebben nog geen invloed op ons bedrijf. Ons ordervolume is nog steeds vrij regelmatig. Ik denk echter dat als de COVID-19 epidemie in Europa voortduurt, zowel de marktvraag als de aanbodsnelheid eronder zullen lijden. Op dat moment kan ons exportvolume een tweede dieptepunt bereiken."

Naast knoflook, exporteert Jinan Wan Xin Food ook verse gember, uien en appelen. Het bedrijf exporteert naar Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft een jaarlijks exportvolume van ongeveer tweeduizend zeecontainers.

Voor meer informatie:
Zhang Chunjian
Jinan Wan Xin Food Co., Ltd.
+86 13561730391
wantaogarlic@china.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven