Cooperativa Agricola San Tommaso

Siciliaanse meloenenoogst komt op gang

In de afgelopen weken zijn er al beperkte hoeveelheden cantaloupe geoogst, die geteeld worden in het gebied van Licata in het zuidwesten van Sicilië. Vanaf 23 maart komt de oogst op volle toeren. "We zijn ongeveer twee weken te vroeg, maar de meloen is van goede kwaliteit en uitstekend formaat," zegt Vincenzo Marrali, verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van Cooperativa Agricola San Tommaso. "Alles wijst op een goede campagne. Gezien het droge jaar moet de meloen een optimale brixwaarde hebben."

Op de foto Vincenzo Marrali met de eerste geoogste cantaloupe.

"Het gebrek aan regen in de afgelopen maand en het gunstige klimaat hebben de rijping van het fruit versneld. Wat de prijs betreft zitten we in lijn met voorgaande jaren. Begin april starten we ook met de oogst van de eerste lang houdbare meloenen met groene schil en rood vruchtvlees, van een paar rassen die we al enkele jaren testen en die uitstekende resultaten hebben opgeleverd." De San Tommaso Coöperatie is ook lid van het Mundial Consortium, dat eigenaar is van het ras Red Falcon. "De oogst van deze meloen begint rond 20 april aanstaande."

De coöperatie is GlobalGAP en IFS Food gecertificeerd en verwerkt en verpakt het product in haar eigen verpakkingsstations voor zowel Italië zelf alsook voor de export. "De cantaloupe is een vrucht die vooral in Italië wordt geconsumeerd. We hopen dat het product dit jaar ook zijn weg zal vinden in de grootschalige distributie en dat deze laatste het Italiaanse product verkiest boven het geïmporteerde."

Wat de noodtoestand van het Coronavirus betreft, heeft de coöperatie alle hygiënische maatregelen getroffen die er nodig zijn. "Uiteraard volgen wij alle overheidsbepalingen, zoals het gebruik van wegwerpmaskers en handschoenen." De kwaliteitsmanager is oprecht dankbaar voor het personeel van de coöperatie. "70% van onze werknemers is aan het werk, ondanks alle moeilijkheden en angsten die we ondervinden."

"Wat betreft de marketing is er veel onzekerheid. We weten niet precies wat er de komende dagen zal gebeuren en hoe de vermarkting van de meloen zal verlopen. De hoop is dat de groenten- en fruitmarkten zo snel mogelijk weer op volle toeren zullen draaien. Ondanks de huidige kritieke situatie, richten we ons ook op het buitenland. Wij hebben trouwe contacten met afnemers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Vanuit logistiek oogpunt zijn wij ons niet bewust van belemmeringen of maatregelen die op dit moment worden genomen, anders dan vertragingen als gevolg van grenscontroles."

Tot slot heeft de coöperatie, vanuit solidariteit met degenen die persoonlijk getroffen worden door Covid-19, bijgedragen aan de aankoop van nieuwe longapparatuur die gebruikt zal worden in het lokale ziekenhuis. "De hoop is om met dit kleine gebaar een bijdrage te kunnen leveren om zoveel mogelijk levens te redden," besluit Marrali.

Voor meer informatie:
Vincenzo Marrali
Cooperativa Agricola San Tommaso
Cda Tenutella
S.S. 626 Uscita Carrubba
92027 Licata (AG)
Italië
+39 0934 1958001
info@coopagricolasantommaso.it
www.coopsantommaso.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven