Himant Chavda, Krish International

"Logistiek wordt met de dag problematischer"

De logistiek om verse groenten en fruit van India naar de Europese markt te krijgen, wordt steeds moeilijker nu Covid-19 zich verder verspreidt in Europa. De vraag is nagenoeg gelijk gebleven maar de logistieke uitdagingen zullen ertoe leiden dat handelaren hun kansen over meerdere markten spreiden. 

"In India heeft men de verspreiding van het coronavirus nog redelijk onder controle," zegt Himant Chavda, voorzitter van Krish International. "Er zijn 180 gevallen bekend in India en vier mensen zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte. Van 22 tot en met 29 maart werden alle internationale vluchten geannuleerd. Men zou dus kunnen stellen dat India nog altijd in de fase 2 verkeert." Krish International handelt in vers fruit, zoals mango's, druiven en granaatappelen. 

Het wordt echter steeds moeilijker om groenten en fruit naar andere landen te verladen. Chavda: "Zeker met betrekking tot de Europese markt waar de impact op de groenten- en fruithandel groot is. Nu de logistiek met de dag problematischer wordt, is er een serieus probleem ontstaan. De vraag is er nog wel maar hoe kunnen we onze producten leveren wanneer we geen gebruik meer kunnen maken van de normale logistieke oplossingen? Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een deel van hun activiteiten stilgelegd waardoor de kosten te hoog worden en ook containers worden steeds duurder. "

Voorlopig is Krish International van plan om er alles aan te doen om zoveel mogelijk producten te leveren aan landen waar er behoefte aan is. "We moeten als mensen samenwerken om deze moeilijke tijd te boven te komen. Dit betekent ook dat we verder moeten kijken dan onze gebruikelijke markten en oog moeten houden voor markten waar er extra behoefte is aan verse AGF. Hopelijk steken internationale markten de koppen bij elkaar om te kijken hoe we verse AGF ook nu naar de plaats van bestemming kunnen krijgen," zegt Chavda tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Himant Chavda
Krish International
Tel: +91 02891 233122
Email: hemantchavda_1@yahoo.co.in  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven