Nieuwe anti-pathogene verpakkingsoplossing voor gesneden AGF

Het Amerikaanse Aptar Food and Beverage heeft een nieuwe anti-pathogene verpakkingsoplossing gepresenteerd voor verse gesneden AGF. Het InvisiShield platform kan worden geïntegreerd is een sealverpakking om de groei van bacteriën, schimmels en virussen te voorkomen en het risico op besmetting te verkleinen.

Na het sealen geeft de oplossing een specifiek geformuleerde hoeveelheid anti-pathogeen middel af om de groei van ziekteverwekkers in de voedselverpakking tegen te gaan. Het middel lost binnen 24 tot 48 uur naar activatie op. 

InvisiShield benut de 3-fasen Activ-Polymer-technologie om de veiligheid van verpakte voedingsmiddelen te garanderen. De door Aptar CSP Technologies gepatenteerde 3-Phase Activ-Polymer-technologie werd ontwikkeld om de houdbaarheid en versheid van producten te verlengen. 

John Belfance, directeur van Aptar CSP Technologies vertelde er het volgende over aan packaging-gateway.com: “We zijn enorm trots op onze technologie en de vele inspanningen die aan de introductie ervan voorafgingen. We beschikken over de expertise om voedselveiligheidsoplossingen toe te passen in een tijd dat consumenten behoefte hebben aan betere en betrouwbare voedselverpakkingen."

De InvisiShield-technologie kan worden geïntegreerd in bestaande of nieuwe verpakkingslijnen. Volgens het bedrijf is de oplossing tot 99,9% effectief tegen de meeste voorkomende ziekteverwekkers in voedsel. Momenteel wordt de technologie getest door het Amerikaanse Royal Fresh Cuts, dat van plan is om de oplossing volgend kwartaal op commerciële schaal toe te passen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven