Coördineren van werkzaamheden en leveringen

AGF-bedrijven in Lincolnshire slaan handen ineen om voedselbanken en verzorgingshuizen van producten te voorzien

Nu we overspoeld worden met berichten over hamstergedrag, paniekaankopen en andere asociaal consumentengedrag zou men snel geneigd zijn het slechtste te denken van de huidige maatschappij maat toch zijn er ook nog veel mensen bereid om zich extra in te zetten om anderen te helpen en dit geldt zeker voor de AGF-sector. 

Vorig jaar richtte Angie Stuart het Fresh Produce Netwerk op met als doel een een netwerk te ontwikkelen voor verse AGF in samenwerking met de Kamer van koophandel in Lincolshire voor AGF-telers en aanverwante bedrijven. Zij deed dit door het opzetten van een interactief platform om AGF-bedrijven in contact te brengen met de lokale en landelijke toeleveringsketen om de groei en ontwikkeling van de sector te steunen door middel van voorlichting, promotie en lobbying op het hoogste niveau. 

De FPN kwam deze week extra goed tot haar recht vanwege de huidige situatie als gevolg van het coronavirus. Gezien de tekorten in de aanvoer van voedingsmiddelen en vanwege het feit dat vracht wordt omgeleid, werden verzorgingshuizen in Lincolnshire amper bevoorraad en hadden ook voedselbanken het moeilijk. 

"FPN wordt gesteund door een aantal AGF-importeurs en logistieke bedrijven in de regio Spalding, waaronder Worldwide Fruit, Karsten UK, Greencell, Davis Worldwide, Fesa UK, Fresca, Fowler Welch en Freshlinc. We hebben een e-mailgroep opgericht om contact te onderhouden en de donatie van verse groenten en fruit en de levering daarvan aan lokale verzorgingshuizen, ziekenhuizen en voedselbanken te kunnen coördineren, zodat deze over voldoende groenten en fruit kunnen beschikken om normaal te functioneren."

“Momenteel neem ik telefonisch contact op met verzorgingshuizen om te kijken waar er behoefte is aan groenten en fruit. Ik roep ook voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen op om met mij contact te zoeken wanneer zij een tekort aan groenten en fruit hebben. 

"De AGF-sector is zeer onbaatzuchtig maar deze groep bedrijven in Spalding is echt zeer proactief bezig en dat is echt geweldig!"

Zij doen net dat stapje extra om lokale ondernemingen, zoals café's en eetgelegenheden, die momenteel worstelen om deze crisis te overleven, te ondersteunen door tijdelijk werkgelegenheid aan te bieden in hun pakstations. 

"We werken samen met de Kamer van Koophandel in Lincolnshire om ook kleinere leden te bereiken. Een aantal van onze FPN-leden heeft al studenten aangenomen nu de scholen hun deuren gesloten hebben en jongeren tijd overhouden.

"Dit is een geweldig voorbeeld van AGF-bedrijven die hun krachten bundelen om de lokale gemeenschap door deze moeilijke tijd heen te helpen. Hierdoor zal voorkomen worden dat er in de pakstations tekorten ontstaan als gevolg van Covid-19. Zij die in staat zijn om te werken, kunnen tijdelijk lege plaatsen invullen. Als meer bedrijven in het land hetzelfde zouden doen dan kan dit echt een enorm verschil maken. We werken samen met lokale gemeenteraden en de Kamer van Koophandel om alles te coördineren. Het gaat om werkgelegenheid en het voeden en zorg dragen voor andere mensen! Dit is waar FPN nu eenmaal in uitblinkt en ik voel me bevoorrecht om samen te mogen werken met zo'n geweldig team mensen!"


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven