is curator QQ te ijverig of extern incassobureau te laks?

Het knettert tussen curator QQ en Rabobank

De curator in het faillissement van Quality Queen en de Rabobank zijn het nog verre van eens in de afhandeling van het faillissement. Het knettert flink tussen beide partijen, omdat het binnenhalen van geld uit onbetaalde facturen niet soepel gaat, zo blijkt nogmaals uit een tweede faillissementsverslag. 

Circa 1,2 miljoen aan uitstaande rekeningen zou niet te incasseren zijn volgens de bank en 4 ton is 'dubieus'. In het eerste verslag van de curator hekelde hij al het mislopen van 90.000 euro, een volgens de curator 'betrekkelijk eenvoudig te realiseren actiepost'.

'Lastige debiteuren'
De curator wil inzage in de openstaande debiteuren, maar de Rabobank, als eerste pandrechthouder, heeft een eigen incassobureau in de arm genomen. De curator stelt in het tweede faillissementsverslag dat hij vreest dat er niet genoeg gedaan wordt om geld 'bij lastige debiteuren' te verhalen. 

'Vervelende houding'
Andersom schrijft de curator dat de Rabobank de houding van hemzelf 'vervelend' vindt. Dat zou onder meer komen omdat de curator dreigt met openbare verkoop van de resterende debiteurenportefeuille. 

11 juni deadline openheid
De rechter-commissaris heeft nu bepaald dat de curator op 11 juni 2020 uitsluitsel moet krijgen over de stand van de debiteuren. Eerdere deadlines heeft Rabobank laten verlopen. 

Lees hier het hele verslag. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven