Kees Schouten: "Het is de vraag hoe de markt op nieuwe aardappelen reageert in deze roerige tijden"

Eerste nieuwe aardappelen op Malta gerooid

Tholen - "Het is momenteel een hele spannende aardappelmarkt. De wasserij draait overuren en de aanvoer naar de retail verloopt gigantisch hard. Ik verwacht dat het lastig zal worden om aan wasserijgeschikte aardappelen te komen. Anderzijds ligt de frietindustrie en de horeca op zijn gat", constateert Kees Schouten van Altena Potatoes uit Veen. "Ook de export naar Oost-Europa loopt erg goed. Nu hoop ik maar dat we ze ook met frietrassen kunnen bedienen."

In Malta zijn ze inmiddels ook gestart met rooien. De aardappelhandelaar verwacht de Maltezer aardappelen volgende week woensdag of donderdag in Nederland. "Dat is in lijn met afgelopen jaar. De aardappelen staan er in Malta redelijk goed op. Wel zal men handjes tekort komen, omdat de arbeiders uit Centraal-Europa die normaal komen rooien, thuis zullen blijven", verwacht Kees.

"In deze roerige tijden is het lastig inschatten hoe de markt zal reageren op de nieuwe aardappelen. Het is natuurlijk nog niet echt mooi weer geweest, maar gelukkig klaart het deze week weer op. Daarbij lopen de prijzen van de oude oogst inmiddels op, dus ik verwacht wel dat er een markt zal zijn voor de nieuwe aardappelen."

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl 
www.altenapotatoes.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven