Fruittelers opgelet, nachtvorst op komst

In het weekend gaat het in de nachten op steeds meer plaatsen vriezen. De nachten na het weekend zijn nog kouder en is zelfs kans op lokale matige vorst. Door de zachte winter en het aangename weer eerder deze week hebben fruitbomen al flinke knoppen. Fruittelers zullen aan de slag moeten om de beginnende vruchten te beschermen.

In de nacht naar zaterdag komt het in het noordoosten en oosten op veel plaatsen al tot een graadje vorst. In het midden, zuiden en westen liggen de minima veelal tussen 0 en 2 graden. De nacht van zaterdag naar zondag verloopt nog iets kouder met op grote schaal 1-3 graden vorst en op de Wadden en in Zeeland minima rond het vriespunt.

Koudste nachten begin volgende week
De drie nachten daarna (zondag op maandag en de nachten naar dinsdag en woensdag) lijken de koudste nachten te worden met in nagenoeg het hele land 1-4 graden vorst en in het oosten plaatselijk -5 tot -6 graden (matige vorst).

Overigens is de kans groot dat het hiermee kouder wordt dan tijdens de hele winter van 2019-2020. De laagste temperatuur van afgelopen winter was -5,4 graden. Dit werd gemeten op het meetpunt Maastricht op 21 januari. In De Bilt was de laagste temperatuur afgelopen winter -3,4 graden (28 december).

Bron: Weeronline


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven