Export Costa Ricaanse ananas blijft op peil

Ook al zijn de door het coronavirus zwaarst getroffen landen precies ook de belangrijkste bestemmingen van de Costa Ricaanse ananas, toch is de export van dit fruit nog niet afgenomen.

Spanje, Italië en ook andere landen blijven heel veel vers fruit importeren. Toch zijn er landen waarvan de invoer reeds gedaald is vanwege de mindere consumptie en het stilvallen van het toerisme, zo meldt de Nationale Kamer van Ananastelers (CANAPEP).

"Zo hebben we enkele afzeggingen vanuit Nederland, vooral door het wegblijven van de toeristen en de sluiting van scholen en eet- en drinkgelegenheden. Het is uiteraard begrijpelijk dat als mensen thuis moeten blijven, er minder consumptie is", zegt Abel Chaves, de voorzitter van CANAPEP.

Een andere uitdaging houdt verband met de wekelijkse zendingen van ongeveer 250.000 dozen ananas per vliegtuig. De annulering van vluchten heeft ernstige gevolgen voor de bedrijven, met een wekelijks omzetverlies van ongeveer €1 mln.

"De export naar de Verenigde Staten verloopt evenwel zoals altijd. Daar hebben we geen problemen en ik denk ook niet dat dit vlug gaat veranderen voor ons. Maar hopelijk is alles gauw achter de rug", voegt Chaves eraan toe.

Hij benadrukt ook dat elk bedrijf de eigen en de door het ministerie van Volksgezondheid uitgevaardigde protocollen strikt in acht neemt, zowel op de percelen als in de pakstations.

Bron: sancarlosdigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven