Nieuwe Britse paarse aardappelen bij Tesco

Deze maand wordt een nieuw aardappelras in de supermarkten geïntroduceerd. De teler ervan, Branston, vraagt het winkelend publiek om te beslissen of de consument 'Violet Queen' een Britse mainstream-aardappel wil zien worden.

De nieuwe helder paarse variëteit zal slechts voor een beperkte tijd in geselecteerde Tesco-winkels in het Verenigd Koninkrijk worden afgezet en is zorgvuldig ontwikkeld voor zijn spannende kleur en rijke textuur en behoudt de hoog gepigmenteerde paarse tint na het koken.

De Violet Queen is beschikbaar van half maart tot half april en is de eerste gespecialiseerde aardappel die wordt opgenomen in het nieuwe Seasonal Spuds' 'Discovery Pack' concept, dat dappere foodies de mogelijkheid biedt om ongewone rassen te proberen en hun mening rechtstreeks aan de teler te geven.

Jackie Baker, communicatiemanager bij Branston, vertelde op aafarmer.co.uk: "Er zijn meer dan 3.000 verschillende aardappelrassen in de wereld en Britse telers hebben de neiging om zich te richten op slechts een paar populaire rassen. Onze aardappelexperts proberen met interessantere en ongewone aardappelen te komen, maar in tegenstelling tot de dagelijkse aardappelen worden deze slechts in beperkte hoeveelheden geteeld."

"We willen de consument de kans geven om Violet Queen te proberen en ons te vertellen wat hij of zij ervan vindt. Dit kunnen consumenten doen op onze website en social media door Seasonal Spuds te taggen en gebruik te maken van onze speciale hashtags. Onze eerste kleine oogst van Violet Queen aardappelen en ons Discovery Pack concept is voor ons de perfecte manier om hun populariteit te bepalen en te beslissen of we er meer van zullen telen."

De Violet Queen is bijzonder rijk aan polyfenol antioxidanten die anthocyanen worden genoemd - hetzelfde soort antioxidant dat in blauwe bessen en bramen wordt aangetroffen. *Polyfenolen zouden de verspreiding van vrije radicalen in het lichaam beperken, celveroudering vertragen en het risico op hart- en vaatziekten en kanker verminderen. Ze hebben tot tien keer de antioxidante werking van vitamine C en E en Violet Queen-aardappelen bevatten 143 mg anthocyanen per 100 g vers product.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven