Coronacrisis maakt het ook transporteurs en expediteuren moeilijk

"Gespannen situatie verandert ieder kwartier"

Niet alleen in de dagelijkse handel, maar ook bij het verstransport zijn de gevolgen van de coronacrisis dagelijks merkbaar. Aan veel landsgrenzen worden reeds buitengewone grenscontroles doorgevoerd, waardoor het tot aanzienlijke vertragingen en extra rijtijd komt. We spraken met twee transportbedrijven over de actuele situatie.

Oostenrijk: "We rijden nog naar Italië“
Ondanks de uitzonderlijke situatie in Italië vindt er nog steeds verstransport tussen het Zuid-Europese land en de buurlanden plaats. "We rijden steeds naar Italië. Dat moeten we ook, want er zijn momenteel nog te weinig Oostenrijkse producten beschikbaar“, vertelt Christian Trabass van transportbedrijf Matzhold uit Steiermark, tijdens het laden in Florence. Tot nu toe ziet de transporteur geen grote invloed op de opdrachten. "De gastronomie is in heel Oostenrijk sinds maandag gesloten, in andere sectoren zoals in de retail heeft men daarentegen grotere hoeveelheden nodig dan normaal."


Christian Trabass van de firma Matzhold uit Steiermark rijdt nog steeds naar Italië

Er zijn echter al wel vertragingen merkbaar in het kader van de aangescherpte grenscontroles aan de Oostenrijkse buitengrenzen. "Dat betreft niet alleen de grens met Italië, maar ook met Slovenië en Hongarije. Tussen de afzonderlijke Oostenrijkse regio's zijn er daarentegen grote verschillen. In Tirol is er reeds een volledig uitreisverbod in werking getreden.“ Hoe het verder zal gaat laat zich moeilijk voorspellen: "De situatie is gespannen en verandert ieder kwartier. Wij transporteurs hebben in ieder geval een dikke huid nodig“, benadrukt Christian tot slot.

Duitsland: “Grotere hoeveelheden aan gedroogd fruit en Duitse appelen“
Bij expediteur Jens Krause Spedition uit Celle (Niedersachsen) heerst er momenteel topdrukte. "De hoeveelheden exploderen deels, we hebben maandag twee extra leveringen naar beneden getransporteerd. Er wordt al tussen de 20-30 procent meer geleverd. Er is vooral veel vraag naar gedroogd fruit en appelen“, aldus een woordvoerder van het bedrijf.


Voertuigen van expediteur Krause

De hoofdactiviteit van de firma is het verstransport tussen Hamburg en München. Er wordt geleverd aan distributiecentra van alle bekende retailketens, evenals aan de groothandelsmarkt München. Vanaf woensdag sluiten veel Beierse winkels en gastronomen tijdelijk de deuren. "De groothandelsmarkt München blijft echter volgens onze informatie nog steeds open.“

Voor meer informatie:
Johannes Matzhold GesmbH
Christian Trabass
Arndorf 72
8181 Unterfladnitz
Tel: +43 (0)3178/5121
Fax: DW 21
office@matzhold.at 
www.matzhold.at   

Jens Krause Spedition GmbH & Co. KG
Karl-Schiller-Str. 8
29225 Celle
+49 (0) 5141 - 977267-0
info@krause-spedition.de 
www.krause-spedition.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven