na Spanje vraag om toepassing Europabreed

Eucofel eist versoepeling regels voor wegtransport in de EU

In de Spaanse sector nemen de zorgen omtrent de beschikbaarheid van wegtransport voor de distributie van groenten en fruit naar EU-markten toe. De organisatie Eucofel heeft de Europese Commissie daarom gevraagd om de eisen voor het wegtransport van groenten en fruit binnen de EU te versoepelen met als doel om het transport naar  EU-markten, goed voor 94% van de totale Spaanse export, vlotter te laten verlopen.

De organisatie heeft de Europese Commissie gevraagd om bepaalde artikelen van de verordening 561/2006 tijdelijk op te schorten. De opschorting werd op 16 maart in Spanje al goedgekeurd door het Directoraat generaal van Transport en heeft betrekking op een grotere flexibiliteit van de rijtijden. 

FEPEX heeft het ministerie van Landbouw gevraagd om deze eis in de Europese Commissie te steunen zodat de meerderheid van de lidstaten soortgelijke maatregelen kan treffen waardoor het transport binnen de EU-markt vlotter kan verlopen. FEPEX stelt deze maatregel voor om te garanderen dat in de behoefte van consumenten kan blijven worden voorzien en voor het in stand houden van een duurzame AGF-sector.

Bron: fepex.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven