Rederijen schrappen toeslagen voor koelcontainers bestemd voor Chinese havens

Nu de congestieproblemen als gevolg van de corona-uitbraak afnemen, schrappen containerrederijen hun toeslagen voor koelcontainers die bestemd zijn voor Chinese havens.

Volgens rederij CMA CGM is de bezetting van koelcontaineraansluitingen in Shanghai en Ningbo verbeterd en komen koelcontainers die omgeleid werden naar andere havens nu aan op hun eindbestemming. Met ingang van 16 maart werden de toeslagen voor koeltransport naar Shanghai en Ningbo geschrapt. 

Hapag-Lloyd voegde eraan toe dat de congestie in Chinese havens afneemt. "De beschikbaarheid van koelcontaineraansluitingen is verbeterd waardoor we momenteel niet langer op grote schaal vracht om hoeven te leiden," liet de rederij weten. 

De Duitse reder heeft eveneens haar koelcontainertoeslag voor vracht met bestemming China geschrapt. 

Rederijen voerden de toeslagen in na de langdurige sluiting van Chinese bedrijven als gevolg van de uitbraak van Covid-19, waardoor de koelcontainers zich opstapelden in de grote Chinese havens en er onvoldoende aansluitingen en personeel aanwezig waren om de vracht te monitoren. Vanaf eind februari is de situatie in Chinese havens zich echter weer aan het normaliseren 

Bron: seatrade-maritime.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven