Willem Koole, Frukar:

"Vlotte afzet citrus, meloenenverkoop staat onder druk"

Tholen - Het Coronavirus gaat ook de Hollandse im- en exporteurs niet voorbij met heel diverse gevolgen voor de verschillende producten. "Wij hebben redelijk wat afzet op de groothandelsmarkten in  heel Europa (Nederland, Brussel, Rungis, Barcelona, etc.). Deze mensen missen momenteel een deel van de marktkooplui en alle horecaklanten", vertelt Willem Koole van Frukar. "De verkoop van citrus verloopt momenteel heel erg goed, voornamelijk richting de retail. Dat geldt zowel voor sinaasappels, mandarijnen als citroenen. Voor de meloenen, meer een groothandelsartikel, is er echter veel afzet weggevallen. Normaal staat de periode voor Pasen bij mooi weer garant voor een vlotte afzet van overzeese meloenen."

"Aanbod is er momenteel genoeg vanuit Costa Rica en Panama. De prijzen zijn nog niet helemaal weggezakt, maar liggen wel een stuk lager dan twee, drie weken terug", vervolgt de importeur. "Citrusprijzen zitten wel in de lift, maar dat heeft niet alleen met vraag en aanbod te maken. In Spanje heb je veel minder werkers voor de pluk en in de pakstations beschikbaar en daarnaast is het transport een stuk duurder geworden. Vanwege het coronavirus is dubbele bemanning niet mogelijk en is er ook nauwelijks retourvracht. Ook blijven Oost-Europese chauffeurs nu liever in eigen land. Daarmee wordt niet zozeer het product duur, maar wel het plaatje eromheen. Daar hebben we dan met de zeevracht van watermeloenen weer geen last van."

Tot slot deelt Frukar graag onderstaand bericht waarom watermeloenen niet alleen heel verfrissend zijn, maar ook veel voedingswaarden zoals Vitamine C en antioxidanten bevatten. "Meloenen blijven eten dus!" https://www.promovendum.nl/blog/watermeloen-gezond-5x-gezonder-dan-u-denkt

Voor meer informatie:
Willem Koole
Frukar
Tel: :+31 (0)180 64 65 32
wkoole@frukar.nl 
www.frukar.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven