Philippe Devigne, Europees Centrum voor Groenten en Fruit

“Al onze importeurs blijven actief om de consument van verse AGF te voorzien”

Tholen – Gisteren werd bekend dat België tot en met 5 april in totale lockdown gaat. Dit betekent dat alle Belgen enkel naar buiten mogen om boodschappen te doen en voor noodgevallen. Tevens maakt het Europees Centrum voor Groenten en Fruit in Brussel bekend ook open te blijven, maar dan alle maatregelen getroffen worden om het verkeer te beperken en de besmettingsrisico’s tot een minimum te beperken.

“Het Europees Centrum speelt een belangrijke rol in zowel België als Nederland om groenten en fruit in onze voedselketens te brengen. Daarom is het belangrijk dat we ook in deze situatie openblijven”, zegt Philippe Devigne van het Europees Centrum voor Groenten en Fruit. “Al onze 22 importeurs staan voor een uitdaging om de gezondheid van hun werknemers en klanten te beschermen, alsook om hun verantwoordelijkheid richting de maatschappij op zich te nemen.”

“De verkoop zal niet meer in de galerij plaatsvinden, daarom worden er ook geen stalen meer geplaatst. Alle importeurs moeten ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen het gebouw betreden. Klanten worden sterk aangemoedigd om hun orders en bestellingen zo veel als mogelijk telefonisch of per mail door te sturen. De producten zullen, als ze niet geleverd worden, afgehaald worden in de magazijnen aan de zijde van de parkeerplaats. De toegang voor klanten tot de magazijnen wordt strikt tot een minimum beperkt”, aldus Philippe.

Sinds afgelopen weekend worden de buitenlandse vrachtwagenchauffeurs en hun begeleiders gevraagd om hun vrachtwagen niet te verlaten en het gebouw niet te betreden. “Gezien de evolutie van deze pandemie worden deze maatregelen nog proactief geïntensifieerd”, vervolgt Devigne. “De toestand zal regelmatig opgevolgd worden en de maatregelen zullen indien nodig worden aangepast. Alle importeurs blijven actief of hun klanten optimaal te bedienen en om de eindconsument van verse groenten en fruit te voorzien, ongeacht de problemen die in de logistieke keten kunnen ontstaan.”

Voor meer informatie:
Philippe Devigne
Europees Centrum voor Fruit en Groenten
Werkhuizenkaai, 112-154, 1000 Brussel
+32 2 242 60 21
+32 473 93 25 31
philippe.devigne@cefl-ecfg.be 
www.cefl-ecfg.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven