Marcel van Bruggen, ABC Logistics

“We houden op de minuut de situatie bij de grens in de gaten”

Tholen – De transporteurs voor de AGF zitten momenteel niet zonder werk. “Bestellingen bij de retail nemen toe op het moment en dat merken wij,” vertelt Marcel van Bruggen van ABC Logistics. “We rijden meer ritten voor deze branche door de extra bestellingen. Aan de andere kant neemt de vraag bij andere klanten af zoals in de horeca af. We mogen nog van geluk spreken dat we in de goede hoek zitten.”

Het transport is door de regering benoemd als ‘cruciaal beroepsgroep’ en het is van belang dat de vrachtwagens op de weg blijven. “We hebben voor onze chauffeurs dan ook de nodige maatregelen genomen zodat ze hun werk kunnen blijven doen. Bij veel adressen moeten ze wel in de cabine blijven en zijn ze niet meer welkom in de loods. Wij hebben alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen, waarbij zoveel mogelijk direct-contact wordt gemeden. Op kantoor werken we met een minimale bezetting en worden we daarbij volop ondersteund door vanuit huis werkende collega’s. De loodsfaciliteiten zijn alleen nog maar toegankelijk voor het loodspersoneel. Richtlijnen m.b.t. hygiëne zijn verder verscherpt en contacten tussen collega’s worden zo veel mogelijk beperkt.”

Ondertussen komen er berichten binnen dat veel Europese landen hun binnengrenzen sluiten. Vooral Polen en Hongarije gaan daarin ver maar ook Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk nemen strenge maatregelen aan de grens, uitzonderingen zijn er voor goederentransport. Veel merkt Marcel nog niet van die maatregelen voor het transport. “We rijden naast het VK steeds meer op Duitsland maar ik heb nog niet van mijn chauffeurs gehoord dat ze daar veel hinder ondervinden. Dat komt deels ook omdat we op zeer late tijdstippen de grens passeren. We houden de liveblog van Transportlogistiek Nederland goed in de gaten die melding maken van congesties en maatregelen aan de Europese binnengrenzen, op de minuut zelfs. Zowel voor het transport als voor onze chauffeurs."

Vooralsnog zitten we in de goede hoek van de branche. Bij collega’s in bijvoorbeeld de sierteelt zien we echt problemen ontstaan. We blijven echter een eerste levensbehoefte voor mensen vervoeren en dat scheelt. Juist nu moeten we ook meer gezonde groenten en fruit eten. Wel houd ik mijn hart vast voor over een maand. Nu komen er nog altijd containers binnen vanuit het buitenland maar ik vraag mij af hoe dat straks zal gaan. Zo komt het Hollands seizoen er binnenkort ook weer aan. Het is spannend hoe dat straks gaat verlopen.”

Voor meer informatie:
ABC Logistics
Marcel van Bruggen
ABC Westland 210
2685 DC Poeldijk Nederland
Tel: +31 (0)174 530 751
Marcel.vanbruggen@abclogistics.nl
www.abclogistics.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven