Gerrit van Gelder:

"De zorgen op korte termijn zijn groot maar we gaan hier met z'n allen uitkomen"

Tholen - Voor Van Gelder groente & fruit zijn de gevolgen van het sluiten van de Nederlandse horeca groot. "Dit is heel heftig. Wij zijn zo gericht op de horeca, dat we met onze grote volumes niet zomaar een alternatief hebben. We verkopen wel wat door aan groentenspeciaalzaken en zelfstandige supermarktondernemers, die het wel druk hebben, maar daar kunnen we lang niet met al onze artikelen terecht", vertelt Gerrit van Gelder. “Ook onze productieafdelingen met de snijderij, High Care- en warme keuken liggen bijna volledig stil”.

"Al met al zijn we een groot slachtoffer van deze uitbraak. Maar dat geldt ook voor onze klanten. De horeca zit nu aan de verkeerde kant van de streep en wordt heel hard geraakt. We gaan van volle capaciteit naar bijna niks. Gelukkig pakken onze mensen het positief op. Van de 500 medewerkers zijn er nog ongeveer 100 aan het werk en we zijn van drie ploegendiensten naar één gegaan. De gezondheid van de mensen staat voorop", benadrukt Gerrit.

“Door deze onwerkelijke situatie kunnen we momenteel niet alle afgesproken inkoopvolumes bij onze leveranciers en partners realiseren. We maken van de gelegenheid gebruik om de verhuizing van de Handelsweg naar het nieuwe pand eerder en sneller door te voeren. Gelukkig is onze financiële positie goed en maak ik me over het voortbestaan van Van Gelder absoluut geen zorgen” aldus de algemeen directeur. “We gaan hier zeker uitkomen, alleen moeten we nu wel met z’n alle door de zure appel heen."

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
Tel: 06 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl   
www.vangeldernederland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven