Deense dierentuin zonder fruit door hamsterende mensen

In de Deense dierentuin Munkholm Zoo, in het oosten van Jutland, was er zaterdagochtend niet genoeg fruit voor de 400 dieren. Normaal gesproken koopt de dierentuin goedkoop overgebleven fruit in, maar door de hamsterende bevolking worden de schappen de laatste paar dagen steeds leeggekocht.

Een van de vaste bezoekers van de dierentuin, Stefan Bak, maakte daarom een Facebookpagina aan om de dierentuin te helpen. Hierin vroeg hij om groenten, fruit en noten voor de dierentuindieren, die al bijna door al hun fruit heen waren. Kort na het aanmaken van de groep kwamen de eerste hulpberichten binnen en in een paar uur was de fruitvoorraad weer aangevuld, zo vertelt Benny Sejer Johansen, eigenaar van Munkholm Zoo: “Het gaat echt snel met die sociale media, we hebben zo’n 15 tot 20 bakken fruit ontvangen, afkomstig van particulieren die soms ook hebben ingezameld bij bijvoorbeeld buren. We zijn er echt heel erg blij mee.”

Meestal haalt Johansen overgebleven fruit bij het distributiecentrum in Grenå en bij kleinere winkels in de buurt. Maar de laatste dagen zijn er nauwelijks overtollige producten door het hamsteren vanwege het coronavirus. Johansen verwacht dat de donaties niet meer nodig zijn als alles weer gestabiliseerd is.

Er is nooit sprake van geweest dat de dieren te weinig te eten zouden hebben, maar het was meer de vraag welk dieet ze konden krijgen, zo benadrukt Johansen: “Ze zouden nooit verhongeren, bij tekorten hadden we ze overgezet op droogvoer.” Er zijn totaal 90 diersoorten in Munkholm Zoo, die zo’n 90 tot 100 ton groenten en fruit per jaar eten.

Zoals het er nu naar uitziet, opent Munkholm Zoo 2 april weer voor bezoekers, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. De dierentuin heeft al maatregelen genomen tegen het virus door dierenshows, waar vaak veel mensen samenkomen, af te lassen.

Bron: jyllands-posten.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven