Supermarkten in Costa del Sol stoppen met online retail

Spanje: Supermarkten in Costa del Sol stoppen met online retail
Een aantal grote supermarktketens in Spanje hebben moeite om de vraag naar online retail bij te benen. Mercadona is daarom in de omgeving van Malaga tijdelijk gestopt met zijn online bezorgservice, nadat in de laatste een enorm aantal nieuwe gebruikers zich hiervoor had aangemeld. De keten is van plan om de online dienstverlening weer op te starten als meer bezorgmogelijkheden beschikbaar worden. Carrefour heeft met zijn online bezorgopties ervoor gekozen om zich specifiek te richten op de meer kwetsbare klanten, zoals ouderen, mensen met een beperking en klanten die op dit moment in quarantaine leven. Deze maatregel werd in eerste instantie getroffen in Madrid. Vanwege de manier waarop de situatie rondom het coronavirus zich heeft ontwikkeld, heeft Carrefour dit beleid uitgebreid naar de rest van Andalusië. Carrefour-klanten worden verteld dat de winkels verder tijdens de normale openingstijden beschikbaar blijven. De keten Dia heeft via de eigen site laten weten dat op dit moment de online thuisbezorgmogelijkheden onderhevig zijn aan het grote volume aan bestellingen dat moet worden verwerkt. Dit geldt ook voor de in Malaga gevestigde keten Maskom, dat het aantal bestellingen nauwelijks aankan. Waar voorheen online bestelde boodschappen een dag later aan huis worden geleverd, zal dit nu meerdere dagen duren.
Bron: euroweeklynews.com 

Australië: Woolworths houdt winkeluur voor ouderen 
Woolworths gaat dagelijks speciale winkeluren organiseren voor ouderen en mensen met een beperking. Wegens hamstergedrag onder consumenten zijn veel schappen bij Woolworths-vestigingen leeg. In reactie hierop houden een groot aantal filialen binnen het netwerk van Woolworths een speciaal uur tussen 7 uur en 8 uur 's ochtends, zodat ouderen en mensen met een beperking meer kans maken om dagelijkse benodigdheden te verkrijgen.
Bron: 7news.com.au 

Kassa-chat-app brengt klanten in contact met winkelpersoneel
De tech-startup OneDash heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld, waarmee consumenten tijdens een chatsessie een online bestelling kunnen voltooien. Dit zorgt voor een verbeterd online contact tussen de klant en de retailer. De OneDash-app maakt het ook mogelijk om interactieve video's te delen, zodat klanten direct en persoonlijk met winkelpersoneel kunnen communiceren. Volgens Oleksandr Matviishyn van OneDash was een van de redenen voor het ontwikkelen van de kassa-chat-app het feit dat veel consumenten aanvankelijk een online bestelling opstellen, maar deze vervolgens weer annuleren. Voor online retailers is dat een groot probleem. "Nu video content wereldwijd zo in belang is toegenomen via platforms als Instagram en TikTok, realiseerden we ons dat er sprake is van enorme verborgen kosten. We wilden het creëren van online video's goedkoper maken en zo elke onderneming de mogelijkheid geven om video content te creëren en in te zetten. Ook wilden we de productiesnelheid van interactieve video content verbeteren."
Bron: insideretail.asia 

Ierland: Tesco en Lidl stellen winkeluren voor ouderen op 
Tesco Ireland gaat speciale winkeltijden organiseren voor ouderen en mensen die verantwoordelijk zijn voor mantelzorg. De winkeluren worden bij 151 winkels verspreid over Ierland ingezet. Consumenten van ouder dan 65 en verzorgers kunnen vanaf 18 maart op maandagen, woensdagen en vrijdagen tot 9 uur 's morgens terecht bij de winkels. De Ierse tak van Lidl heeft via Twitter bekend gemaakt een soortgelijk plan in te zetten. De speciale winkeluren voor ouderen van Lidl worden bij alle 163 Ierse Lidl-vestigingen toegepast en lopen in de ochtend van 9 tot 11.
Bron: esmmagazine.com 

Aldi opnieuw benoemd tot beste supermarkt van VK
Aldi is voor het tweede jaar op rij benoemd tot de beste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de prestigieuze Retail Week Awards. De Retail Week Awards worden al ruim 25 jaar georganiseerd om erkenning te geven aan de sterkste en meest innovatieve spelers binnen de Britse retailsector. Aldi kreeg de onderscheiding vanwege de successen van het afgelopen jaar en wegens de toewijding van de Duitse discountketen op het gebied van het leveren van uitstekende kwaliteit tegen messcherpe prijzen.
Bron: retailtimes.co.uk 

VK: Iceland roept bij winkelmanagers op tot speciale uren voor ouderen
De Britse supermarktketen spoort zijn winkelmanagers aan om op woensdagen speciale winkeluren te organiseren voor ouderen en mensen met een beperking. De winkels zijn momenteel vaak erg druk wegens het coronavirus. Consumenten maken zich zorgen over een eventueel tekort aan levensmiddelen en hamsteren producten, waardoor ouderen en andere kwetsbare bevolkingsgroepen in nood komen.
Bron: inews.co.uk 

Amerikaanse retailers stellen nieuwe winkels uit
Vanwege de COVID-19-pandemie kiezen een aantal Amerikaanse retailers ervoor om hun deuren te sluiten. Sommige winkels passen hun openingstijden aan, zodat de schappen grondig kunnen worden gereinigd en genoeg nieuwe inventaris kan worden ingeslagen. Het coronavirus is ook de reden waarom het openen van nieuwe winkels wordt uitgesteld. Sprouts Farmers Market was bijvoorbeeld van plan om op 18 maart en 15 april winkels te openen in Silverdale en Seattle in Washington. Daar wordt nu echter door het bedrijf van afgezien.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon zoekt naar logistiek personeel wegens coronavirus
Amazon is hard op zoek naar nieuw personeel voor zijn logistieke afdelingen. Het bedrijf is van plan om 100.000 nieuwe medewerkers in de VS aan te nemen voor de distributiecentra en andere logistieke functies. De e-commerce-gigant heeft de nieuwe medewerkers hard nodig om de enorme vraag als gevolg van het coronavirus het hoofd te bieden. De bedrijfsvoering van Amazon is onder druk komen te staan, omdat consumenten fysieke winkels proberen te vermijden en in plaats daarvan online massaal inslaan. Verder is Amazon van plan om het minimum loon te verhogen van zijn werknemers in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Europa.
Bron: bbc.com 

VS: Walmart werkt aan desinvestering in Asda
De Amerikaanse retailgigant Walmart is een stap dichterbij met betrekking tot de desinvestering in de Britse keten Asda. Drie verschillende investeringsbedrijven concurreren met elkaar als kandidaten voor overname van de keten. De betreffende partijen zijn Apollo Global Management, Lone Star Funds en TDR Capital. Nadat deze en andere bedrijven een eerste bod op Asda hadden geplaatst, zijn de drie genoemde partijen door Walmart uitgenodigd voor de volgende ronde binnen het traject dat tot de overdracht van Asda moet leiden. Volgens Bloomberg zou de waarde van Asda tijdens de overdracht mogelijk kunnen worden geraamd op meer dan £7mld (€7,7mld). Naar verluid is TDR Capital met betrekking tot de overname van Asda een samenwerking aangegaan met EG Group.
Bron: cityam.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven