Phalani Fresh over het aankomende granaatappelseizoen in India

"We verwachten dit seizoen 30% meer granaatappelen te oogsten"

Het afgelopen granaatappelseizoen werd afgesloten met hogere prijzen als gevolg van de lagere beschikbaarheid. Het aankomende seizoen, dat de eerste week van juni van start zal gaan, zal echter  beter worden dankzij de late en goede moessonregens in Maharashtra in september 2019. Maharashtra is het belangrijkste teeltgebied voor granaatappelen. 

De late moessonregens in India hebben zowel een gunstig effect op de kwaliteit als de kwantiteit van de granaatappeloogst gehad dit seizoen," zegt Shivaji Kalaskar, directeur van Phalani Fresh. "De ruime beschikbaarheid van water in de teelgebieden zal de productiviteit ten goede komen en dankzij de goede landbouwpraktijken die worden toegepast, zal dit leiden tot fruit van hogere kwaliteit. In India wordt het merendeel van de granaatappelen geteeld in de staat Maharashtra, die bekend staat als het centrum van de Indiase granaatappelteelt. Ook het beroemde granaatappelras Bhagwa wordt in deze regio geteeld. "Dit seizoen verwachten we 30% meer granaatappelen te oogsten. Nederland, Duitsland en omliggende landen in Europa zijn de de belangrijkste exportmarkten voor onze granaatappelpitten."

Phalani Fresh heeft grootse plannen voor het aankomende seizoen. Het bedrijf breidt haar portfolio uit met granaatappelsap. "We zijn van plan om naast pitten ook sap te produceren. Momenteel exporteren we onze granaatappelpitten naar Singapore en Dubai en de markten in Europa die ik al eerder noemde. De komende maanden zullen echter een uitdaging worden omdat het coronavirus voor steeds meer problemen zorgt. In Europa letten mensen nu extra op hun gezondheid en dat kan in ons voordeel werken, aangezien granaatappelen rijk zijn aan antioxidanten. De vraag zal dus mogelijk stijgen maar de luchtvracht zal ongetwijfeld het grootste obstakel vormen omdat dit hevig te lijden heeft van de virusuitbraak. Dit kan op zijn beurt weer gevolgen hebben op de toeleveringsketen," zegt Kalaskar tot slot. 

Voor meer informatie:
Shivaji Kalaskar
Phalani Fresh Pvt.Ltd
Mob: ( 91)9552569268
Email: shivaji@phalanifresh.com  
www.phalanifresh.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven