Jurgen De Witte, Group A. De Witte

“Aanvoer uit Zuid-Europa blijft doorlopen maar duurder en langer onderweg dan normaal”

Tholen – “Hoewel we zeker last hebben van het coronavirus, vallen de gevolgen voor de import nog mee. De aanvoer van overzeese producten blijft voorlopig doorlopen maar dit kan snel veranderen, er worden vluchten geschrapt en we hopen dat de havens blijven functioneren. Het groente en fruit dat uit Zuid-Europa komt blijft ook deze kant op komen, maar het transport wordt duurder en de vrachtwagens zijn langer onderweg”, vertelt Jurgen De Witte van Group A. De Witte. “De producenten hebben het moeilijk om de wagens vol te krijgen door een gebrek aan werknemers. Vrachtwagens mogen nog maar door één bestuurder bemand worden, er zijn weinig tot geen retourvrachten, dat zorgt  ervoor dat het allemaal iets duurder wordt. Gelukkig blijft de aanvoer doorlopen, maar het is afwachten hoe de situatie zich de komende periode gaat ontwikkelen.”


Lege gangen in het Europees Centrum

“Onze in-en verkopers werken bijna allemaal van huis, maar de verkoop in het Europees Centrum gaat gewoon door. Echter vindt de verkoop niet meer plaats in de galerij en de stalen worden ook niet meer geplaatst. De galerij blijft nog wel toegankelijk, maar wij roepen op om de orders zoveel mogelijk per telefoon of mail te plaatsen. Ondanks de oproep om niet meer langs te komen, komen veel marktkramers alsnog naar de markt. Echter zien we wel een serieuze daling in het aantal bezoekers”, aldus Jurgen.

Qua afzet ziet De Witte twee grote verschillen. “De afzet aan klanten die aan retail leveren draait op volle toeren. De vraag is enorm en de cijfers gaan skyhigh. De afzet aan de horecaleveranciers is zowat gestopt. Nu de horeca dicht is, kunnen we bijna niks leveren. We hopen dat de situatie snel gaat normaliseren. Als dit nog lang gaat duren, ben ik bang dat er straks heel wat klanten hun rekeningen niet meer kunnen betalen en als dat gebeurt, ga je een soort sneeuwbaleffect krijgen wat grote gevolgen gaat hebben voor de sector. Hopelijk komt de regering snel met een oplossing”, besluit Jurgen.

Voor meer informatie:
Jurgen De Witte
Group A. De Witte
+3222420876
jurgen@groupadw.be
www.groupadw.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven