Rene Noordam, Dominican Gold Fruit:

"Teelt Dominicaanse ananas voor luchtvracht hebben we nu goed onder controle"

Tholen - De start van de export van Dominicaanse ananas in single boxes had wat aanloopproblemen, maar inmiddels is Rene Noordam van Dominican Gold Fruit klaar om de ananas in exclusieve verpakking breder te introduceren op de markt. "Om de export vanaf hier te coördineren, moet je er bovenop zitten. Om die reden ben ik anderhalf jaar terug naar de Dominicaanse Republiek verhuisd om alles zelf te kunnen coördineren", vertelt de Nederlander. "Inmiddels hebben we de teelt goed onder controle en hebben we de juiste kwaliteit tot onze beschikking om per luchtvracht te verzenden."

"De ananas heeft de juiste kleur en smaak met een brix tot 15+. In de verpakking gaat alleen de beste kwaliteit. We richten ons puur op de luchtvrachtmarkt en willen het niet winnen op prijs, maar op smaak. Deze ananas in exclusieve verpakking is weliswaar prijziger dan in een open topdoos, maar de ananas verkoopt zichzelf met zijn geur, gele kleur in exclusieve zwarte verpakking. Alle klanten die ze besteld hebben, komen erop terug", vertelt Rene. Ook laten wij op aanvraag proefdozen bezorgen in Nederland en wordt ter plaatse een ananas gesneden op kantoor om de smaak te laten proeven aan de verkopers. Hier wordt positief op gereageerd. Juist de verkopers moeten de smaakbeleving overbrengen aan hun klanten."

"De volumes, die we tot onze beschikking hebben, worden steeds groter. Binnenkort komt er weer een teler bij die volgens onze specificaties kan leveren. Maar we oogsten op bestelling en bouwen geen voorraden in Europa op. De grootste vraag komt vooralsnog uit Rusland, Nederland, Duitsland, Spanje en Griekenland. Helaas is door het Corona-virus de export naar Europa momenteel stilgevallen. We hadden afgelopen weekend een verzending klaarstaan, die we gelukkig gedeeltelijk om hebben kunnen boeken. Gelukkig blijft de export naar Rusland wel doorlopen", vertelt Rene. "Maar we merken wel dat veel bedrijven terughoudend zijn geworden als gevolg van de virusuitbraak. De horeca is ook een belangrijk afzetkanaal voor de luchtvrachtananas. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. In tijden van crisis word je inventief. Zo zijn we in gesprek met enkele geïnteresseerde supermarktketens."

Rene runt Dominican Gold Fruit in samenwerking met de lokale fruitspecialist Edmundo Guzman. Hij ziet ook kansen om de Dominicaanse fruitexport verder van de grond te krijgen. "De Dominicaanse Republiek produceert echt een superkwaliteit fruit, alleen gaat er veel product in de bewaring verloren door fouten met het koelen en verpakken. Doordat ik ter plekke aanwezig ben, slagen we erin om een jaarrond aanvoer van constante kwaliteit te garanderen. Zo ben ik ook actief in de biologische bananen en versturen we ook gember en kurkuma. In het seizoen starten we ook de export van biologische vliegtuigmango's weer op!"

rene@dominicangoldfruit.com
www.dominicangoldfruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven