Thermo King

"Elektrische E-200-koelunits zijn nu inzetbaar met Sprinter-bestelwagens"

Thermo King kondigt aan dat zijn nieuwe, volledig elektrische E-200-koelunits met meerdere temperatuurzones nu inzetbaar zijn in combinatie met de Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagens die voorzien zijn van een back-up accu. 

De Thermo King E-200-unit is uitvoerig getest en voldoet aan de energiezuinige vereisten om gebruik te mogen maken van de in de Mercedes-Benz Sprinter aanwezige back-up accu voor gebruik. Dit maakt de Mercedes-Benz Sprinter met de E-200-unit een veelzijdige transportkoelingsoplossing die klanten bovendien de optie geeft om twee temperatuurzones in het voertuig te creëren. Daarnaast blijft de koelcapaciteit behouden zonder enige emissies terwijl de bestuurder stopt voor leveringen, pauze of om een andere reden het voertuig tijdelijk uit moet zetten.

"Voor ons als innovator is het uiteindelijke doel om onze klanten baanbrekende, duurzame en bedrijfsgerichte oplossingen te bieden die hun dagelijkse activiteiten toekomstbestendig maken", zegt Eneko Fernandez, productmanagementleider bij Thermo King. "We zijn er trots op dat wij bekend staan om het feit dat we met marktleiders samenwerken om nieuwe technologieën te introduceren. Dat we de ‘Verklaring van Geen Bezwaar’ hebben mogen ontvangen van Mercedes-Benz AG bewijst de sterke samenwerking tussen onze bedrijven en geeft onze klanten de kans om te profiteren van de beste combinatie van distributie- koeltechnologieën."

De E-200-serie vertegenwoordigt de volgende generatie volledig elektrische, emissievrije koelunits en is de nieuwste telg in het almaar groeiende Thermo King-portfolio in niet-dieseloplossingen. In tegenstelling tot de gebruikelijke oplossingen met directe aandrijving, die zijn ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren, levert de E-200 een constante capaciteit onafhankelijk van de motoren van het voertuig. De E-200 kan gebruikt worden met zowel elektrische als motoraangedreven voertuigen.

De E-200 heeft geen dieselaangedreven compressor. Het is een plug-and-playoplossing die uitgerust is met gepatenteerd energiebeheer dat bijdraagt aan een lager energieverbruik, verhoogde voertuigautonomie en hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. De unit is ook compatibel met de start-stopfuncties van het voertuig en zorgt voor extra besparingen op brandstof.

De reservecapaciteit wordt aangeleverd door de extra accu van het voertuig. Deze kan de unit van stroom voorzien tijdens stops voor leveringen of wanneer de bestuurder pauze heeft. Dit geeft de bestuurder de gemoedsrust en de flexibiliteit om op elk gewenst moment te stoppen zonder de auto stationair te laten draaien om de getransporteerde goederen op temperatuur te houden.

Omdat de E-200 volledig elektrisch is, voldoen de voertuigen aan de PIEK-normen en Urban Vehicle Access Regulations (UVAR's) inzake geluidsniveaus in stedelijke omgevingen waardoor ze in emissiearme zones mogen opereren. Doordat ze zo stil zijn, kunnen ze ook 's nachts ingezet worden.

Voor meer informatie:
Michał Karkoszka
Thermo King
T: +48-601-077-932
E: Michal.Karkoszka@irco.com  
W: https://www.thermoking.nl/    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven