Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Streekboer in de bres voor Corona-gedupeerden

De Streekboer, een noordelijk initiatief voor korte lijnen tussen boer en bord, gaat haar netwerk inzetten voor de ouderen en mensen in een risicogroep. Tot vandaag konden klanten van De Streekboer hun wekelijkse boodschappen alleen in de buurt ophalen, maar voor mensen waarbij het niet raadzaam is om de deur uit te gaan, zal De Streekboer deze week zorgen dat de spullen thuisgebracht worden.

Sandra Ronde – initiatiefnemer de Streekboer: “We zullen alle zeilen bij moeten zetten. Het aantal bestellingen groeit enorm door het Corona-virus, ook zonder thuisbezorging hebben we onze handen vol. Maar juist in dit soort tijden wil De Streekboer laten zien dat korte ketens - gebouwd op de kracht van een sociale gemeenschap - goed in te zetten zijn voor de mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken”

Niet alleen de boeren, maar ook onze eigen klanten bieden ons hulp aan. De boeren kunnen helpen door hun productie op te schalen. Klanten vragen we om ook de boodschappen mee te nemen voor iemand uit de buurt. Daarnaast bereidt Amber van Savour te Beetsterzwaag - tevens afhaalpunt van De Streekboer - drie verse kant-en-klaar maaltijden met lokale ingrediënten voor mensen die juist nu een gezonde maaltijd kunnen gebruiken maar weinig tijd hebben om te koken.

De Streekboer levert ruim vier jaar producten van boeren, tuinders en bakkers uit de regio. Doordat de spullen rechtstreeks vanaf de boeren naar de klanten gaan, wordt veel transport en tussenhandel overgeslagen. Op deze manier krijgen de boeren de juiste prijs voor hun producten en krijgt de consument een eerlijk en gezond product direct van de producent uit de buurt.

Voor meer informatie:
www.destreekboer.nl/corona 

Publicatiedatum: