Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Didier Miollan, Soldive:

“Vanaf maart beginnen de meloenen aanvoer doorgaans groter te worden”

Het is drie jaar geleden dat Didier Miollan, directeur van Vergers du Sud, de Soldive-groep heeft overgenomen. Het bedrijf beheert teeltbedrijven in vier landen en kan 10 van de 12 maanden meloenen aanbieden. “We telen 1.500 hectare meloenen en hebben zes verpakkingsstations verdeeld over Frankrijk (1.050 ha), Spanje (320 ha), Marokko (120 ha) en Senegal (100 ha). We verhandelen uitsluitend de hoeveelheid die we telen. Ons model is 100% geïntegreerd, aangezien we alle activiteiten beheren: van de teelt tot de verpakking en de afzet van de meloenen.”

Soldive zet de meloenen voornamelijk op de Franse markt af. Momenteel biedt het bedrijf gele Charentais-meloenen uit Senegal aan. Het seizoen is in december begonnen en eindigt in april. De meloenen uit Marokko worden in april en mei, de meloenen uit Spanje van mei tot juni en tenslotte meloenen uit Frankrijk van juni tot september geleverd. “Sinds twee jaar telen we ook meloenen in januari en februari. Voorheen boden we tijdens de wintervakantie en in maart en april alleen meloenen uit Senegal aan. We gaven de voorkeur aan gele in plaats van aan groene Charentais-meloenen, maar deze zijn wel kwetsbaarder om te exporteren. Gele Charentais-meloenen zijn echter hoger op smaak de dan groene. Vanwege de hoge temperaturen in het land kwam bovendien dit jaar de Senegalese oogst iets eerder op gang. Ook hadden de meloenen een goed suikerniveau en waren ze dus van goede kwaliteit,” legt Didier uit.

De gegevens over de meloenconsumptie in de winter in Frankrijk zijn en blijven geheim. Het is wel zo dat de volumes vanaf maart beginnen te stijgen. “De meloen begint een plaats te veroveren. Verder is de verwachting dat de temperaturen de komende twee weken zullen stijgen. Omdat de meloenen klimaatafhankelijke producten zijn, kunnen we op dit moment alleen maar zeggen dat we hopen dat de consumptie daarmee ook zal toenemen,” besluit Didier.

Voor meer informatie:
Bureau Commercial
SOLDIVE Les Vergers du Sud
Station Champey,
1 Chemin Mas de Campagne, 30900 Nîmes 
Telefoonnummer: +33 (0)4.66.28.89.10
contact@soldive.fr    
soldive-producteur.com

Publicatiedatum: