Lokale en weekmarkten gesloten

Groothandelsmarkt Milaan: omzet 50% gedaald

"De sluiting van zowel de lokale als de openluchtmarkten heeft de vraag naar groenten en fruit aanzienlijk verminderd. Tot op heden is de clientèle van onze Ortomercato gereduceerd tot groothandelaren in de nabijgelegen provincies, winkels, discountwinkels en logistieke platforms die distribueren naar verschillende supermarkten," zegt Salvatore Musso van Masterfruit.

"Vanaf het begin van de noodtoestand hebben we, dag na dag, 50% van onze omzet verloren. De situatie is op dit moment niet bemoedigend, maar we hebben er alle vertrouwen in dat deze noodsituatie kan eindigen en dat het herstel zich zo snel mogelijk zal aandienen."

De AGF-markt van Milaan is op basis van volume de grootste van Italië, met meer dan een miljoen ton AGF-producten die jaarlijks wordt verhandeld. Door de sluiting van scholen, kantines en vrijwel het gehele horecanetwerk zijn de verkochte hoeveelheden momenteel sterk gereduceerd.

Om alle klanten van de Ortomercato Milano gerust te stellen, maar ook om te herhalen dat het noodzakelijk is om de regels strikt na te leven, heeft de raad van bestuur, en meer bepaald op initiatief van Bruno Barcella van het bedrijf Salvi, een brief met enkele aanbevelingen gepubliceerd en verspreid. Iedereen wordt gevraagd om in de interactie tussen mensen het contact tot een minimum te beperken, niet samen te scholen en beschermingsmiddelen zoals maskers en handschoenen, te dragen. De groothandelaren krijgen het advies om bestellingen en andere communicatie digitaal te behandelen om het fysieke contact zo veel mogelijk te minimaliseren.

Musso benadrukt, dat het naleven van deze richtlijnen "van gemeenschappelijk belang is voor de bescherming en de veiligheid van alle betrokkenen in de AGF-sector."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven