Gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is dan ook nog steeds noodzakelijk

Nieuw-Zeelandse telers zeggen dat retailers perfecte AGF eisen

Volgens Nieuw-Zeelandse telers eisen de grote supermarktketens in het land 'perfecte' groenten en fruit waardoor de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen onontbeerlijk is. 

"Grote retailketens, zoals Countdown, Pak 'n Save en New World, stellen de eisen waaraan de producten moeten voldoen, willen deze een plaatsje in het winkelschap krijgen," zegt een teler, die graag anoniem wil blijven. 

"Producten die niet aan de eisen beantwoorden, worden weggegooid. Deze eisen zijn door middel van biologische teelt onhaalbaar," zegt hij. "Het laatste wat we willen, is voedsel verspillen. We willen onze voedselproductie juist maximaliseren omdat alles wat wij telen impact op het milieu heeft."

"Aan de smaak van de producten die worden afgekeurd, mankeert niks," zegt een andere teler, die ook anoniem wil blijven uit vrees voor represailles van retailers. 

Hij vertelt dat de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen weloverwogen plaatsvindt. "We grijpen alleen in wanneer dat echt nodig is. Op conventionele wijze geteelde groenten en fruit zijn veilig en gezond en GlobalGAP en Growsafe gecertificeerd."

 

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven