Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het introduceren van vrachtvluchtbelasting betekent nekslag voor de sector"

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gaat een aanvullend onderzoek doen naar het weglekken van vrachtvluchten uit Nederland naar aanleiding van de invoering van belasting op luchtvracht. Dat is een belangrijk resultaat van het debat in de Tweede Kamer die om dat onderzoek heeft gevraagd.

ACN, TLN, FENEX en evofenedex maken zich ernstige zorgen over de toekomst van luchtvracht in Nederland en de impact hiervan op werkgelegenheid, vestigingsklimaat en exportkansen. In hun lobby naar de Tweede Kamer hebben ze dit ook duidelijk en onderbouwd laten weten. De positie van de luchtvracht staat onder druk te meer nu het coronavirus een zware wissel trekt op de luchtvaartsector. De schade raakt niet alleen de luchtvaartmaatschappijen, maar ook de gehele luchtvrachtketen van handels- en productiebedrijven tot expediteurs en chauffeurs.

Nekslag
Volgens ACN, TLN, FENEX en evofenedex betekent het introduceren van een vrachtvluchtenheffing een nekslag voor de luchtvrachtsector in Nederland. Deze belasting heeft ook een grote negatieve impact op andere sectoren ten aanzien van uitvoer, vestigingsklimaat en de arbeidsmarkt. Volgende week wordt er gestemd over het wetsvoorstel. Het onderzoek naar weglekeffecten van luchtvracht moet ruim voor Prinsjesdag afgerond zijn. ‘Als daar verontrustende dingen uitkomen, kunnen we daar rekening mee houden als we de wet gaan implementeren’, aldus de Staatssecretaris.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum: