“De rederijen kunnen niet zeggen wanneer de schepen in Azië zullen aanmeren”

De bezorgdheid bij de Spaanse telersvereniging Anecoop door de uitbraak van het coronavirus is groot, zo laat de algemeen directeur Joan Mir weten. “We zijn bijvoorbeeld aan het bestuderen hoe we onze aardbeien in Noord-Italië, dat voor ons een belangrijk afzetgebied is, op bestemming kunnen krijgen.”

“De afzet in China en de rest van Azië is gedaald. De rederijen kunnen ons niet garanderen dat de schepen zullen aankomen, of beter gezegd, wanneer precies ze zullen aanmeren. Aan de andere kant zijn er gebieden waar de afzet is toegenomen, vooral twee weken geleden. Daar was dan een opleving van de markt te bespeuren", zegt Mir.

“We hebben al een noodplan klaar in ons hoofdkantoor en de verschillende bijkantoren voor het geval iedereen van thuis uit zou moeten beginnen te werken. We hebben onze laptops en tablets al klaar zodat de bedrijfsactiviteit niet zal stilvallen.”

“Het wordt pas een probleem mocht de situatie een impact beginnen te hebben op de activiteiten in de pakhuizen, maar Anecoop is erg gediversifieerd en daardoor verwacht ik niet dat we sterk getroffen zullen worden”, besluit Mir.

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven