Australisch stadsbestuur kiest voor composteerbare postzakken gemaakt van groenten

Onlangs werd de najaarsuitgave van de stadsgids van het Australische Wagga Wagga rondgebracht in duurzame postzakken, vervaardigd uit groenten. De groene composteerbare postzakken zijn een nieuw initiatief van de gemeente om haar milieu-impact te beperken. 

"Ieder jaar weer verzendt het Bezoekersinformatiecentrum van de stad meer dan 1.000 zakken met exemplaren van de 'What's On Guide'. Voorheen maakten we hiervoor gebruik van zakken van wegwerpplastic die waarschijnlijk meteen bij het vuilnis terechtkwamen. We vonden het dan ook belangrijk om hierin verandering te brengen," aldus een medewerker van de gemeente. 

De composteerbare zakken, die het Australian Certified Compostable-keurmerk dragen, zijn gemaakt van plantaardig materiaal en worden afgebroken tot compost. Deze compost ondersteunt de teelt van nieuwe gewassen, waarmee de kringloop compleet is. 

De zakken mogen na verwijdering van de etiketten worden weggegooid in de GFT-container. De zakken zijn zelfs voor de toxiciteits- en wormentest geslaagd, die uniek is voor de Australian Standard, die geldt als de strengste van alle composteerbaarheidseisen ter wereld. De gecomposteerde zakken kunnen worden gebruikt voor de biologische teelt, voedselproducten, wormenkwekerijen en diervoeder. 

 

Bron: miragenews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven