Freshdeal over de introductie van duurzame verpakkingen in Egypte

"In het begin beseften ze niet hoe belangrijk het is om plastic te vervangen door papier"

Zoals in de meeste delen van de wereld is het terugdringen van plastic verpakkingen een hot topic in Egypte. In de AGF-handel was het gebruik van plastic verpakkingen de norm, maar deze houding is aan het veranderen: "Biologische telers hebben een sterke voorkeur voor milieuvriendelijke verpakkingen, omdat dit meer aansluit bij hun identiteit en hun klanten meer tevreden stellen. Ook de groenten- en fruitexporteurs zijn vastberaden om milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare verpakkingen te gebruiken omdat de EU plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik heeft verboden vanwege de schade die ze aan ons milieu toebrengen," aldus Mohamed Ali, mede-oprichter van het Egyptische verpakkingsbedrijf Freshdeal.

Het verstrekken van achtergrondinformatie over de schadelijke gevolgen van plastic verpakkingen was nodig om leveranciers ertoe te brengen over te schakelen naar een duurzamere optie. "De afgelopen jaren verpakten bijna alle AGF-leveranciers hun producten in plastic bakjes, omdat het gemakkelijk te verkrijgen was, beschermend als het boven elkaar werd uitgestald en de transparantie hielp om duidelijk te laten zien wat er in het bakje zit. De grootste uitdaging voor ons was om veel klanten bewust te maken van hoe schadelijk plastic eigenlijk is. In het begin beseften ze dus niet hoe belangrijk en voordelig het is om plastic te vervangen door papier."

Om de laatste twijfelaars in de sector te overtuigen, was de volgende uitdaging om de nieuwe duurzame optie zo aantrekkelijk mogelijk te maken: "We hebben alle voordelen van de plastic punnet vervangen door de introductie van onze papieren punnets met aansprekende ontwerpen, verschillende gaten in de bovenkant en zijkanten om de producten te luchten en gemakkelijk te laten zien wat er in zit. En het harde, duurzame materiaal biedt de ultieme bescherming bij levering of uitstalling in de winkel. De biologisch afbreekbare punnets kunnen worden aangepast aan vele vormen en maten, dus het is te gebruiken voor de meeste kleine en middelgrote producten zoals komkommer, druiven, aardbeien, cherrytomaten, citrus, okra's en nog veel meer... Net als bij de papieren zakken, kunnen ze tot 4 kg dragen zonder enig risico op scheuren en breken, wat het een handige optie maakt om aardappelen in te verpakken. We maken ook houten kisten van verschillende afmetingen die geschikt zijn voor het verpakken van verse kruiden, artisjokken, wortelen, perziken en citrus.”

"We importeren een deel van het papier waar we mee werken uit China. De noodtoestand die het land doormaakte als gevolg van het coronavirus heeft geleid tot een gebrek aan productie aan onze kant. Ook zijn de meeste van onze klanten exporteurs naar landen waarin de chaos regeert vanwege het coronavirus, dus het is alleen maar normaal dat deze periode voor de meesten van ons geen piekperiode is. We hopen alleen op de algemene veiligheid van iedereen en dat we zo snel mogelijk een permanente behandeling voor het virus vinden, zodat we allemaal weer een normaal leven kunnen leiden."

Voor meer informatie:
Freshdeal
Mohamed Ali
+201226999507
Ahmed Hosseiny
+20 111 6566 11
info@freshdeal.me
www.freshdeal.me


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven