Zelfs als Chinese havenscongestie afneemt

Koelcontainerprijzen stijgen

Volgens diverse functionarissen en deelnemers uit de industrie neemt de ernstige congestie in de Chinese havens af. Echter, een blokkade van gekoelde containers heeft de aanvoer van vers en diepgevroren voedsel verstoord en de vrachttarieven buiten China omhoog gestuwd.

Duizenden gekoelde containers die vlees, zeevruchten en fruit uit de hele wereld naar China vervoeren, zijn wekenlang vastgelopen in de havens van het land nadat Peking de Lunar New Year-vakantie verlengde en beperkte bewegingsvrijheid oplegde om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

Met een minimale personeelsbezetting in de havens en weinig vrachtwagenchauffeurs die beschikbaar waren voor het vervoer van ladingen, zijn de koelcontainers gestrand in de reeds overbelaste havens. Of ze zijn omgeleid in Azië om aanlegplaatsen te vinden waar ze kunnen worden aangesloten op de stroomvoorziening om hun lading vers te houden.

In de afgelopen weken heeft Beijing meer vervoer toegestaan en financiële steun geboden aan bedrijven om hun activiteiten weer op te starten. Sommige havens hebben treinen gecharterd om vrachtwagenchauffeurs op te halen zodat zij containers kunnen afvoeren.

"Overal waren er personeelstekorten, op de ligplaatsen, bij de inspectie, in de logistiek en bij de bedrijven stroomafwaarts. Maar het wordt nu gelukkig beter, want de mensen keren terug naar hun werkplek," zegt Zhang Ruxing, secretaris-generaal van de containerafdeling bij de China Ports & Harbours Association.

De Duitse rederij Hapag-Lloyd vertelde Reuters dat de havencongestie in China is afgenomen, de ligplaatsverrichtingen zijn verbeterd en dat de terminals hun normale werkzaamheden hebben hervat.

Bron: Reuters


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven