Groenten- en fruitbereiding: hoe bespaar je kostbare tijd?

De verkoop van primaire producten als appels, aardappels, peren of prei zijn natuurlijk belangrijk. Maar wat als je als teler met een thuisverkoop, groenteboer of supermarkthouder meer wilt? Door groenten en fruit te verwerken tot mooie bijproducten en je assortiment te vergroten, voeg je een meerwaarde toe aan je bedrijf. Toch kan groenten- en fruitbereiding veel tijd in beslag nemen. Er moet worden geschild, geschrapt en gesneden. Maxima Kitchen Equipment geeft een aantal praktische tips om je kostbare tijd zo effectief mogelijk in te zetten:

Investeer in goede keukenapparatuur
Als ondernemer in de AGF-sector maak je vaak lange dagen. Het vinden van goed geschoolde medewerkers kan een uitdaging zijn en in bepaalde seizoenen heb je meer mankracht nodig dan in andere periodes. Heb je een tekort aan personeel of wil je je producten sneller in de schappen hebben liggen? Investeer dan in goede apparatuur. Een ideale manier om veel tijd en kosten te besparen.

De  sleutel tot succes: een goede voorbereiding
De gevleugelde uitspraak ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ gaat natuurlijk ook op bij het verwerken en bereiden van groenten en fruit. Hoe beter de voorbereiding, hoe vlotter het product is afgewerkt. Bij het schoonmaken van groenten, aardappelen en fruit komt namelijk aardig wat werk kijken. Maak het jezelf en je personeel gemakkelijk en plaats een schrapmachine in je bedrijf. Zo bespaar je kostbare minuten die je eerder besteedde aan het met de hand schillen van aardappelen of bietjes. Je doet eenvoudigweg de te schillen groente in de machine, zet de machine aan en een paar minuten later komen jouw aardappels er geschild en gespoeld uit. Een kind kan de was doen.

Voer zo min mogelijk handelingen uit
Het verwerken en bereiden van groente- en fruitproducten is een tijdrovend werkje. Breng goed in kaart wat de beste bereidingsmanier is met de minste handelingen. Hoe meer stappen er uitgevoerd moeten worden, hoe meer werk je moet  verrichten bij de groenten- en fruitbereiding en hoe langer het duurt voordat de verse producten verkocht kunnen worden. Wil je juist deze stressvolle momenten voorkomen, maak dan gebruik van een efficiënte groentesnijmachine. Met de verschillende snijschijven snij of rasp en snij je allerlei soorten groenten en fruit in een handomdraai, van plakjes en reepjes tot blokjes. Door de inzet van een robuuste cutter versnijd je verse kruiden of pureer je groenten om je producten een finishing touch te geven. Dé uitkomst voor bijvoorbeeld overheerlijke vers gemaakte pesto, tapenade of humus!

Breid je assortiment uit met verse en gezonde drankjes
Niets zo lekker als een versgeperst fruitdrankje om de dag goed te beginnen. Met de hand sinaasappels persen is een zwaar karwei. Zeker als de vraag groot is en je weinig medewerkers hebt om je te helpen. Een professionele citruspers neemt je veel werk uit handen. Binnen een paar tellen tover jij een keur aan verschillende versgeperste drankjes in de winkel. Ook gezonde smoothies met bijvoorbeeld spinazie en banaan staan binnen no time op de counter met behulp van een goede blender. Gemak dient de mens!

Voor meer informatie:
Maxima Kitchen Equipment
Nijverheidsweg 19F 
3641 RP Mijdrecht
T. +31 (0) 297 253 969
E. info@maximaholland.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven